Logotype

Storskogen förvärvar Frigo i Schweiz

2021-08-31
Transactions, Services

Stockholm, Zuzwil, St. Gallen, 31 augusti 2021 – Storskogen har förvärvat Frigo AG, ett installationsföretag på kylmarknaden i Schweiz. Företaget grundades 1947 och har operationell verksamhet i Bern och Biel, i västra delen av Schweiz. Transaktionen slutfördes i slutet av augusti 2021 och förväntas få en marginellt positiv inverkan på Storskogens resultat.

Storskogens förvärv av Frigo är ett tilläggsförvärv och sker genom dotterbolaget Frigel AG. Förvärvet följer Frigels ambition att utöka sin geografiska närvaro i Schweiz och att erbjuda en bättre serviceupplevelse för sin kundbas. Den tidigare ägaren blir kvar hos Frigo och ser fram emot att utveckla företaget tillsammans med Frigel.
"Tillsammans med Frigel kommer vi att kunna stärka vår position på marknaden och utöka vårt tjänsteerbjudande och skapa en intressant långsiktig framtid för såväl Frigo som dess anställda." Säger Franz J. Schnyder, Vd för Frigel.

Thomas Werner, Investment Director på Storskogen och styrelseordförande i Frigel ser förvärvet av Frigo som ett solidt nästa steg mot att stärka Frigels marknadsposition på kylmarknaden i Schweiz.
"Med detta förvärv kommer vi att ytterligare förbättra vår ställning i Schweiz och etablera vår marknadsstrategi. Frigo passar utmärkt ihop med Frigel med tanke på de eftersträvade kvalitetsstandarderna och den sunda affärskulturen." Säger Thomas Werner, Investment Director och affärsområdesansvarig för Tjänster i DACH.

För mer information vänligen kontakta:

Thomas Werner, investeringsdirektör och servicechef DACH / styrelseordförande på Frigel
Tel: +41 79 354 32 72
E-post: thomas.werner@storskogen.com

För mediafrågor kontakta:

Michael Metzler, pressansvarig
Tel: +46 704555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Frigo

Frigo AG grundades 1947 och betjänar sin kundbas i den västra delen av Schweiz med platser i Bern och Biel. Företaget fokuserar på installation och underhåll av kyl- och luftkonditioneringssystem med fokus på B2B -klienter.

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och förvaltar välskötta och lönsamma små och medelstora företag inom Industri, Handel och Tjänster i Norden, DACH och Storbritannien. I slutet av första halvåret 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med totalt 7 000 anställda och en omsättning på cirka 11,5 miljarder kronor.