Logotype

Storskogen förvärvar EnRival – en privat rikstäckande arbetsförmedling

2021-07-05
Transactions, Services

Stockholm, 1 juli 2021 – Storskogen har förvärvat majoriteten av aktier i EnRival AB. Bolaget utför tjänster mot flera olika arbetsmarknadsprojekt och har en lång historik som leverantör till Arbetsförmedlingen i hela Sverige.

EnRival grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Lund. Bolaget har bland annat verksamhet inom flera olika arbetsmarknadstjänster, omställning och rekrytering samt Rusta och Matcha (”KRoM”). EnRival har drygt 190 medarbetare utspridda på 130 lokalkontor runt om i hela Sverige. Idag omsätter bolaget cirka 145 miljoner kronor. Nuvarande ägare Lena Areskoug och Peter Wolff förblir delägare i bolaget och fortsätter att arbeta som HR chef och vd för EnRival.

”För att ta nästa kliv i vår utveckling, så krävs en mer solid finansiell stabilitet som vi som mindre ägare inte kan erbjuda. Därför är vi mycket glada över att kunna arbeta vidare med fullt fokus på att tillsammans med Arbetsförmedlingen skapa jobb och studiemöjligheter för alla arbetssökande i Sverige oavsett var man bor. Genom att vi nu har fått Storskogen som en långsiktig och finansiellt stark ägare så kommer vi tillsammans med våra duktiga medarbetare, kunna utveckla verksamheten vidare och hjälpa ännu fler i sysselsättning” Säger Peter Wolff, vd på EnRival

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde tjänster inom segmentet HR och kompetens, som Lina Falk Jimenez ansvarar för.

” Vi är mycket glada över att ha förvärvat EnRival. Det är ett välskött bolag med en kompetent ledning, och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Peter, Lena och övriga medarbetare framöver för att fortsatt kunna hjälpa individer som står utanför arbetsmarknaden i Sverige” Säger Lina Falk Jimenez

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Mail: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.