Logotype

Storskogen UK förvärvar Stop Start Transport

2022-03-15
Transactions, Services

Storskogen UK har gjort sitt femte förvärv genom förvärvet av en majoritetsandel i Stop Start Transport Ltd (”Stop Start”). Bolaget är ett av de ledande företagen inom logistik, magasinering och distribution i Storbritannien med en omsättning om 6,4 miljoner brittiska pund för den senaste tolvmånadersperioden som avslutades den 31 januari 2022.

Sedan etableringen 1986 har Stop Start vuxit från att bestå av en person med en skåpbil till att vara verksamma i hela landet med fokus på värdefullt och ömtåligt gods. Genom att möta kunders behov för leveranser med höga krav har bolaget etablerat långsiktiga kundrelationer med bland annat e-handlare och tillverkare av badrumsprodukter. Stop Start verkar från sitt huvudkontor i West Midlands och har 51 heltidsanställda.

Den nuvarande ledningsgruppen med vd Steve Evans kommer att fortsätta driva företaget efter transaktionen.

”Vi gläds över att Storskogen har valt att bli partner med oss. Med sin finansiella styrka och expertis att driva små och medelstora bolag, kommer Storskogen att addera värde till vår kundbas och hjälpa bolaget att utforska nya marknadsmöjligheter när vi börjar nästa kapitel av Stop Starts expansionsplaner”, Säger Steve Evans, vd för Stop Start.

Stop Start kommer att ingå i vertikalen Logistik inom affärsområdet Tjänster. Storskogens vd för Storbritannien, Philip Löfgren, anser att Storbritannien har en viktig roll i bolagets internationella expansionsplaner, och förvärvet av Stop Start markerar en fortsatt framgång och ett steg mot att förverkliga dessa planer.

”Stop Start är vårt femte förvärv i Storbritannien under de senaste 12 månaderna och är vårt första förvärv inom affärsområdet Tjänster. Vi är glada att inkludera ett så starkt företag, inom en nischad del av marknaden, till vår växande bolagsportfölj”, säger Philip Löfgren, vd Storskogen Storbritannien.

Förvärvet signerades och tillträddes den 14 mars 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Philip Löfgren, vd Storbritannien
Telefon: +44 (0)7825 956655
E-post: philip.lofgren@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 73 305 59 55
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).