Logotype

Storskogen förvärvar Ockelbo Kabelteknik

2021-01-25
Transactions, Services

Storskogen har den 14 januari 2021 förvärvat 100 procent av aktierna i Ockelbo Kabelteknik AB, ett entreprenadföretag som är specialiserat på mark- och kabelarbeten inom järnvägsmiljö. Bolaget omsätter cirka 100 miljoner kronor och är baserat i Ockelbo, Falun och Arlandastad.

Ockelbo Kabeltekniks tjänsteutbud innefattar mark- och kabelarbeten, montering av kabelskydd och byggnationer över hela Sverige – från Ystad till Riksgränsen. Bolaget erbjuder även olika typer av järnvägsrelaterade säkerhetsutbildningar och behörigheter. Niklas Halvarsson är vd på Ockelbo Kabelteknik och kommer fortsätta att leda bolaget framöver. 

”Med Storskogen som ägare kan vi ta bolaget till nästa nivå. Storskogen har redan gedigen kunskap inom entreprenad genom sina existerande bolag, och vi hoppas kunna byta erfarenheter och därigenom växa. Det gläder mig personligen att Storskogen valt oss, det är ett kvitto på att vi är ett bra bolag. Deras långsiktighet ger också trygghet, inte bara för oss utan även för våra kunder”, säger Niklas Halvarsson, vd på Ockelbo Kabelteknik.

Bolaget kommer att ingå i affärsområde Tjänster inom segmentet Entreprenad och Infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för. 

”Det är glädjande att få välkomna ledning och anställda i Ockelbo Kabelteknik till Storskogen. Bolagets position på marknaden bekräftas av de starka siffrorna och vi tycker d��rtill att Ockelbo Kabelteknik verkar inom en spännande nisch i en bransch där Storskogen i övrigt är väldigt aktiva. Härifrån kan vi tillsammans med vår portfölj ta bolaget till nästa nivå”, säger Niclas Rundlöf Bolin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Segmentschef 
Niclas Rundlöf Bolin, + 46 (0) 73 047 38 26, Niclas@storskogen.com   

Affärsområdeschef 
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com  

Om Storskogen  

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes ett 60-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.