Logotype

Visualisering av diamantringar nomineras till Svenska Designpriset

2015-09-03
Group news, Trade

Schalins Ringar har för andra året i rad nominerats i Svenska Designpriset för sin lek- och stilfulla kommunikation. Grunden är företagets fasta övertygelse om att ringar av absolut högsta kvalitet kräver kommunikation av samma dignitet.

– Egentligen är det ganska enkelt, det går inte att ligga på topp om inte alla aspekter av verksamheten speglar det – i synnerhet kommunikationen. Det handlar helt enkelt om trovärdighet, säger Schalins vd Johan Redhe.

I år är man nominerade i kategorierna ”Redaktionellt” samt ”Foto & Illustration”.

- Eventuella vinster i tävlingar är alltid kul, men jag ser det mer som ett kvitto på att investeringen och det arbete som vi och våra återförsäljare har lagt ner bär frukt. Vår kommunikation i år har fokuserat på en spännande visualisering av diamantringar och trenden så här långt är att kunderna väljer fler diamanter och högre karat i sina ringar, säger Johan Redhe.

De nominerade bidragen offentliggörs på Svenska Designprisets hemsida den 7 september och sedan är det upp till svenska folket att rösta fram vinnarna. De vinnande bidragen kommer att presenteras den 8 oktober vid en prisceremoni i Göteborg.

Förra året vann Schalins guld i Svenska Designpriset för boken ”Swedish Tailor made Jewelry”, som berättar historien om en serie ringar som Schalins tagit fram i samarbete med designern Lars Wallin.

Kontaktperson på Schalins: Johan Redhe, johan@schalins.se 070 - 268 90 88

Fakta om Schalins, www.schalins.se
Schalins är ett familjeföretag och tillika en av Sveriges största tillverkare av ringar. Verksamheten är förlagd till norra Sverige där man har egna smältugnar och verkstad. Företaget har varit verksamt i närmare sjuttio år och har som uttalad policy att så långt det är möjligt använda inhemska råmaterial i tillverkningen. Majoriteten av det guld Schalins arbetar med är återvunnen metall och alla diamanter i ringarna är konfliktfria.