Logotype

Storskogen förvärvar Dimabay

2022-03-29
Transactions, Trade

Storskogen Tyskland har förvärvat en majoritetsandel i Dimabay GmbH (”Dimabay”), ett bolag verksamt inom prestationsbaserad marknadsföring, aktivt i 15 europeiska länder. Bolaget erbjuder annonsörer print-to-web-marknadsföring och producerar reklambilagor för paket och tidningar. Dimabay har cirka 30 anställda och genererade en försäljningstillväxt på mer än 80 procent under 2021 jämfört med föregående år. Finansiella detaljer undanhålls av kommersiella skäl.

Dimabay erbjuder Europas största nätverk för paket- och tidningsreklambilagor och är verksamt i 15 länder. Företaget erbjuder annonsörer ett nätverk för print-to-web-marknadsföring med fokus på annonsresultat och prestationsbaserade modeller. Genom dotterbolaget Dimabay Digital erbjuds annonsörer räckvidd i sociala medier och marknadsföring genom influencers. Dimabay har sitt huvudkontor i Berlin.

Martin Ehrentreich, vd för Dimabay, kommer att stanna kvar i sin position efter transaktionen.

"Dimabay befinner sig i en stark tillväxtfas och med Storskogen får bolaget de bästa förutsättningarna för att fortsätta sin framgångsrika utveckling. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med Storskogen för att kunna erbjuda våra kunder ännu fler och bättre annonseringsmöjligheter för att vinna nya kunder," säger Martin Ehrentreich, vd Dimabay.

Lars Nottehed, vd för Storskogen Tyskland, ser förvärvet av Dimabay som ett viktigt tillskott i Tyskland och Europa.

"Dimabay är ett utpräglat tillväxtbolag som är perfekt positionerat med sina innovativa reklamerbjudanden i en traditionell reklamkanal som paketbilagor, kompletterat med influencer-marknadsföring. Vi har följt Dimabays framgångar under en längre tid och är mycket imponerade av hur effektivt e-handlare, inklusive våra egna innehav som PerfectHair.ch, och andra annonsörer, kan vinna nya kunder genom Dimabay. Vi hälsar hela Dimabay-teamet varmt välkomna till Storskogen-familjen och ser fram emot att arbeta med dem i framtiden."

Christoph Tonini, tidigare vd för den börsnoterade mediekoncernen TX Group, har rekryterats som ny styrelseordförande för Dimabay och kommer att bidra med sin erfarenhet och expertis.

"Dimabay är ett innovativt mediabolag som med sina prestationsbaserade erbjudanden, särskilt inom området print-to-web-marknadsföring, är mycket väl positionerat för ytterligare tillväxt. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten vidare tillsammans med Storskogen och Dimabay-teamet," säger Christoph Tonini.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars Nottehed, vd, Storskogen Tyskland
+49 172 1810 911
lars.nottehed@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
+46 73 305 5955
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).