Logotype

Storskogen förvärvar Scandia Steel

2021-05-04
Transactions, Industry

Stockholm, 3 maj 2021 – Storskogen har förvärvat majoriteten av aktierna i Scandia Steel. Bolaget är en ledande skandinavisk leverantör av stålrörspålar inom grundläggning och grundförstärkningar.

Scandia Steel AB har 94 anställda och omsätter cirka 400 miljoner kronor. Bolagets produktutveckling och försäljning sker via huvudkontoret i Stockholm, medan tillverkning och produkttestning sker i Kretinga i Litauen. Thorulf Hamfors är vd för Scandia Steel och kommer stanna kvar i sin operationella roll efter förvärvet. 

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och utveckla bolaget tillsammans med Storskogen, våra leverantörer och kunder” säger Thorulf Hamfors, vd på Scandia Steel. 

Med ett stort fokus på produktutveckling har Scandia Steel etablerat ett heltäckande produktutbud med pålar anpassade för alla mark- och grundtyper. Med marknadens största produktutbud kan bolaget erbjuda skräddarsydda lösningar för kunders specifika önskemål. 

Företaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Industri, som leds av Fredrik Bergegård.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Scandia Steel. Det är ett välskött bolag i en spännande bransch med en mycket stark position på marknaden, en lönsam affärsmodell, hög kompetens och långa relationer med sina leverantörer och kunder” säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri hos Storskogen. 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Bergegård, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Industri
Tel: +46 70 357 60 25
E-mail: fredrik.bergegard@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är ett svenskt privatägt företag grundat 2012, med en affärsidé att förvärva och driva välskötta och lönsamma företag med ledande positioner på sina respektive marknader. Storskogen omsatte 8,9 miljarder kronor under 2020 och bestod vid årets slut av 58 affärsenheter med cirka 3 500 anställda.