Logotype

Storskogen förvärvar logistikbolaget Zymbios

2021-07-02
Transactions, Services

Stockholm 28 juni 2021 – Storskogen har förvärvat majoriteten av aktierna i Zymbios, ett logistikföretag som erbjuder högkvalitativa tredjeparts lagerservicetjänster, så kallade 3PL tjänster, med tillhörande distribution. Bolaget har en omsättning på cirka 45 miljoner kronor.

Zymbios Logistics Contractor AB grundades 2006 och erbjuder lagerservice och logistiksupport med ett starkt fokus mot att erbjuda kundunika lösningar. Bolaget är strategisk placerade i Kumla med transportförbindelser till alla större orter i Norden och leds idag av Jens Berglund och Patrick Hansson.

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Att få behålla vår egen identitet och företagskultur i kombination med fördelarna av att ingå i ett större sammanhang blir riktigt bra” säger Jens Berglund, vd på Zymbios.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet Logistik, som Lina Falk Jimenez ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Zymbios. Det är ett mycket välskött bolag med en hög kompetens och långtgående relationer med sina leverantörer och kunder och är ett mycket spännande tillskott till vårt logistik-segment” säger Lina Falk Jimenez.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Mail: michael.metzler@storskogen.com 

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.