Logotype

Storskogen förvärvar Primulator

2021-03-03
Transactions, Trade

Stockholm, Oslo, 1 mars 2021 – Storskogen har förvärvat Primulator, som säljer och servar globalt ledande varumärken inom bland annat kaffe, glass- och bakmaskiner och höghastighetsugnar. Kunderna består främst av hotellkedjor, restauranger och caféer och catering, horeca, i norra Europa.

Primulator AS, med huvudkontor i Oslo, Norge, har varit ett familjeägt bolag sedan det grundades år 1966. Idag har bolaget verksamhet och försäljning i europeiska marknader i Norden, Polen och Baltikum. Primulator säljer och servar globalt ledande varumärken såsom kaffemaskiner från WMF och Faema, glass- och bakmaskiner från Carpigiani, höghastighetsugnar från Merrychef, kaffebryggare från Bunn och andra exklusiva varumärken för horeca-segmentet, närbutiker och tankstationer. 

Primulator omsätter över 400 miljoner kronor och har cirka 160 anställda i gruppen. Primulators vd, Ricardo Garcia Tønder, kommer fortsätta att vara verksam i bolaget i sin nuvarande roll.

”Jag är väldigt optimistisk och ser fram emot att bli en del av Storskogen och alla möjligheter som det skapar för oss och Primulator. Vi delar många av Storskogens kärnvärden, och jag är övertygad om att detta ägarskifte kommer ge oss en god stabilitet och kontinuitet i framtiden. Primulator ska fortsätta att fokusera på och vara bäst på försäljning, service och support i våra huvudmarknader, och att vara våra kunders föredragna leverantör och servicepartner. Vi kommer att bibehålla vårt höga fokus på integritet, varumärkeskännedom och professionella attityd.” Ricardo Garcia Tønder, vd på Primulator.

Förvärvet av Primulator blir Storskogens andra förvärv i Norge och är en del av Storskogens strategi att växa utanför Sverige. Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel som Christer Hansson, affärsområdeschef på Storskogen, ansvarar för. 

”Vi är glada över att ha förvärvat Primulator. Bolaget har över lång tid drivit sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt i deras hemmamarknader, byggt på deras starka relationer till sina leverantörer och kunder. Jag är övertygad om att Primulator fortsatt kommer att vara en viktig aktör i sin marknad i framtiden. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Ricardo och resten av ledningsgruppen och personalen på Primulator.” säger Christer Hansson.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, Affärsområdeschef Handel, +46 (0) 70 598 06 19, christer.hansson@storskogen.com

Ricardo Garcia Tønder, vd Primulator AS, +47 91 39 82 86, Ricardo.g@primulator.no

 

Om Primulator
Primulator AS, med huvudkontor i Oslo, Norge, har varit ett familjeägt bolag sedan det grundades år 1966. Idag har gruppen betydande försäljning, service och support i åtta huvudmarknader i Norden, Polen och Baltikum. Primulator säljer och servar globalt ledande varumärken såsom kaffemaskiner från WMF och Faema, glass- och bakmaskiner från Carpigiani, höghastighetsugnar från Merrychef, kaffebryggare från Bunn och andra exklusiva varumärken för horeca-segmentet, närbutiker och tankstationer.

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag på lång sikt. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av ett 70-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor. För mer information om Storskogen, vänligen besök www.storskogen.com