Logotype

Storskogens dotterbolag Vikingsun förvärvar Dafra

2022-04-08
Transactions, Trade

Storskogens dotterbolag Vikingsun AB (”Vikingsun”) har förvärvat aktierna i Dafra Försäljnings Aktiebolag (”Dafra”) från grundarna. Dafra är distributör och grossist för drygt 20 varumärken inom köksutrustning. Bolaget reodvisade en omsättning på 31 MSEK och en EBITA på 4,6 MSEK under det senaste räkenskapsåret som avslutades i augusti 2021.

Dafras historia sträcker sig tillbaka till 1995 då bolaget framförallt sålde stekpannor på mässor runt om i Sverige. Sedan dess har sortimentet utökats till att innehålla cirka 700 produkter från drygt 20 välkända varumärken inom köksutrustning. Sortimentet breddas och utvecklas kontinuerligt genom ett nära samarbete med Sveriges kockelit. Precis som för Vikingsun återfinns bolagets produkter hos fackhandel, detaljhandel och webbutiker med inriktning mot kök och hushåll samt hos välsorterade restauranggrossister. Dafra ägs av de tre grundarna Jens Terestchenko, vd, Georg Roos, CFO, och Fredrik Strid, försäljningschef.

”Från Dafras sida känns detta som nästa naturliga steg i vår utveckling. Tillsammans med Vikingsun kommer utvecklingspotentialen för bägge företagen öka framåt”, säger Jens Terestchenko, vd Dafra.

Vikingsuns vd Gabriel Gustafsson menar att förvärvet av Dafra passar väl ihop med Vikingsun och att det kommer att leda till ett flertal fördelar och synergier.

”Jag oerhört glad att detta förvärv är i hamn och övertygad om att Dafras fantastiska personal, kunskap och produktportfölj kommer stärka vår position på marknaden och göra oss till en mer komplett leverantör av premiumprodukter för privata hem och professionella kök vilket kommer uppskattas av våra kunder”, säger Gabriel Gustafsson, vd, Vikingsun.

Vikingsun ingår Storskogens vertikal Varumärken, inom affärsområde Handel.

För mer information, vänligen kontakta:

Jacob Sandström, Investment Director Handel
+46 (0) 72 500 58 92
jacob.sandstrom@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
073 305 59 55
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).