Logotype

Storskogens dotterbolag PV Systems förvärvar DETAB

2022-04-08
Transactions, Industry

Storskogens dotterbolag PV systems AB (”PV Systems”) har förvärvat samtliga aktier i DETAB Ecomat Automation AB (”DETAB”). Bolaget utvecklar och säljer system för matning av produkter till packningsprocesser, robotar och andra processmaskiner. DETAB rapporterade en omsättning på 14 MSEK med en EBITA på 2,2 MSEK för räkenskapsåret 2021.

DETAB är ett svenskt företag som utvecklar och säljer system för matning av produkter till packningsprocesser, robotar och andra processmaskiner. Systemen används primärt för att räkna, kontrollera och positionera komponenter. Kunderna finns inom en mängd olika industrier över hela Europa och det finns potential att bredda kundbasen globalt. Bolagets huvudprodukt är DG Flex Feeder som möjliggör hantering av en stor flora av produkter i samma system. som används i industriapplikationer där en stor flexibilitet är önskvärd och där produktion i korta serier behövs.

DETAB blir ett tilläggsförvärv för PV systems som varit ägda av Storskogen sedan 2016. Enligt Roger Käll, vd på PV Systems, kommer förvärvet av DETAB tillföra synergieffekter för båda bolagen.

”DETAB har väldigt intressanta och fina produkter som passar in i PV Systems verksamhet, men framförallt finns en stor marknad i hela Europa för deras kvalitativa system”, säger Roger Käll, vd för PV Systems.

Jens Einarson, ägare till DETAB kommer att fortsätta i sin roll som vd i bolaget efter transaktionen.

”Vi ser mycket positivt på att bli en del av Storskogen och vertikalen Automation. Detta kommer att möjliggöra en fortsatt expansion på en global marknad för världens mest flexibla komponentmatare för industriella processer”, säger Jens Einarson.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Industri inom vertikalen Automation som Patrik Klerck ansvarar för.

”DETAB är ett innovativt bolag med egna unika produkter som kompletterar vårt starka automationserbjudande i PV Systems perfekt. Det ska bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen av vårt kombinerade kunderbjudande”, säger Patrik Klerck.

Om PV Systems

PV Systems är ett teknikföretag som levererar kundanpassade Automationslösningar och är lokaliserat i Tidaholm. Bolaget blev en del av Storskogen 2016 och har under Storskogens ägo ökat sin omsättning från cirka 55,8 MSEK 2015 till 110 MSEK 2021 och en marginalförbättring (EBITDA) från 11,5 % till 25 % 2021 och är i dag ett av Nordens mest välrenommerade automationsföretag.

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Klerck, Investment Director Industri
070 864 15 17
patrik.klerck@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
073 305 59 55
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).