Logotype

Storskogen UK förvärvar Fabco Sanctuary

2022-05-05
Transactions, Industry

Storskogen har förvärvat 80 procent av aktierna i Fabco Sanctuary Ltd (“Fabco”), en ledande tillverkare av stålfönster, dörrar, skärmar och partitioner. Bolaget rapporterade omsättning och EBIT om cirka 11,8 miljoner brittiska pund respektive cirka 3,9 miljoner brittiska pund för den senaste 12 månadersperioden som avslutades den 31 oktober 2021.

Sedan etableringen 2008, har Fabco utvecklats till en marknadsledare inom design, tillverkning och installation av stålfönster och ramar i Storbritannien. Fabco har investerat mycket i sin ingenjörs- och tillverkningskapacitet och har utvecklat ett premiumsortiment av fönster, dörrar och skärmar som utmärker sig i termisk och säkerhetsprestanda samtidigt som de har en tilltalande visuell och estetisk design. Idag har Fabco 88 anställda och bedriver sin verksamhet från sina lokaler i West Sussex.

Den nuvarande ledningsgruppen kommer att fortsätta driva företaget med strategiskt stöd från grundaren Grant Cane.

”Vi gläds åt att Storskogen har valt att bli vår partner. Tillsammans kommer vi att kunna realisera våra ambitiösa planer för Fabco. Storskogens stöd och expertis kommer att vara till stor nytta för bolagets fortsatta utveckling”, säger Grant Cane, grundare av Fabco.

Fabco kommer att ingå i vertikalen Produkter inom affärsområdet Industri. Philip Löfgren, vd Storskogen UK, anser att Storbritannien är en viktig region i Storskogens internationella expansion och att Fabco utgör en betydelsefull del av den växande industriportföljen.

”Fabco är vårt sjätte förvärv i Storbritannien. Vi är glada att kunna inkludera Fabco i vår växande portfölj av nischade bolag med en ledande marknadsposition. Vi har arbetat nära Grant och Fabco för att förstå hur vi kan samarbeta för att tillföra värde till bolaget och hjälpa Fabco att nå ut till nya marknader med vår expertis”, säger Philip Löfgren, vd Storskogen UK.

Förvärvet signerades och tillträdes den 4 maj 2022.

För mer information, vänligen kontakta:
Philip Löfgren, vd Storskogen UK
+44 (0)7825 956655
philip.lofgren@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
+46 73 305 5955
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).