Logotype

Storskogen förvärvar Session MAP

2022-03-16
Transactions, Trade

Storskogen har ingått avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i Session MAP. Bolaget är en distributör av hårvårdsprodukter och en exklusiv svensk distributör av tio varumärken innefattande bland annat KEVIN.MURPHY, OMNIBLONDE och Living Proof. Session MAP rapporterade en omsättning på 153 miljoner kronor under 2021 med 25 miljoner kronor i EBITDA. Förvärvet kommer att addera till Storskogens befintliga portfölj av hårvårdsdistributörer i Sverige, Norge och Schweiz.

Session MAP grundades 2009 av Peter Andersson, Alexander Lecander och Marcus Westling och är idag en etablerad distributör till svenska frisörsalonger. Resan startade med varumärket KEVIN.MURPHY men idag är bolagets varumärkesportfölj betydligt bredare och inkluderar ytterligare nio stycken varumärken; K18, Living Proof, ELEVEN Australia, ELEVEN Australia Colour, COLOR.ME, Omniblonde, HOT TOOLS, Treat my color och MASSUGU. Bolaget har sitt huvudkontor och lager i Uddevalla. Peter Andersson, vd för Session MAP kommer stanna kvar i sin nuvarande roll efter förvärvet.

”Efter 13 fantastiska år fortsätter Session MAP sin resa och tar in Storskogen som ägarpartner, vilket vi är väldigt glada för och ser fram emot en ny spännande framtid ihop. Vi ser att Session MAP ihop med Storskogen är mycket väl rustat för att ta nästa steg och fortsätta växa och utveckla branschen. Session MAP kommer fortsatt utvecklas och vår kultur som vi skapat genom åren skall fortsätta genomsyra vårt arbete i framtiden och mot våra nya mål”, säger Peter Andersson, vd, Session MAP. 

Session MAP kommer att ingå i Storskogens vertikal Distributörer inom affärsområde Handel, som Christer Hansson ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Session MAP. Det är ett välskött bolag med många starka varumärken. Nu ser vi fram emot att tillsammans med hela teamet på Session MAP att fortsätta att driva den fina utveckling bolaget uppvisat sedan starten”, säger Christer Hansson, Affärsområdeschef på Storskogen.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel
christer.hansson@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 73 305 59 55
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).