Logotype

Storskogen förvärvar PR Home of Scandinavia

2022-03-15
Transactions, Trade

Storskogen har den 11 mars 2022 ingått avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i PR Home of Scandinavia AB inklusive dotterbolaget Svanefors of Sweden AB. Bolagen är specialiserade på handel med produkter inom hembelysning och hemtextil och rapporterade sammanlagt en omsättning på 123 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020/2021 med 15 miljoner kronor i EBITDA. Förvärvet komplemetterar Storskogens nuvarande portfölj av heminredningsdistributörer som A Lot och 2m2 Group.

PR Home of Scandinavia AB (”PR Home”) säljer hembelysning både för inomhus- och utomhusbruk och genom dotterbolaget Svanefors AB (”Svanefors”) erbjuds gardiner, mattor och övrig hemtextil till återförsäljare runt om i Norden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor, showroom samt lager i Borås. Lars Bonander, vd för PR Home och Svanefors kommer att stanna kvar i sin nuvarande roll efter förvärvet.

”Som ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling inom det interiöra området ser vi Storskogen som en attraktiv och kunnig partner där vi tillsammans tar oss vidare på vår utvecklande och inspirerande resa. Det är kul, stimulerande och engagerande att vi får in en ny partner som kan bidra med klokskap, kontakter, driv och framåtanda”, säger Lars Bonander, vd för PR Home och Svanefors.

PR Home och Svanefors blir en del av vertikalen Distributörer inom Storskogens affärsområde Handel, som Christer Hansson ansvarar för.

”Vi är glada över att PR Home har valt att bli en del av Storskogen. Bolaget har en stark position på heminredningsmarknaden och är ett attraktivt komplement till vår nuvarande portfölj med heminredningsdistributörer som A Lot och 2m2 Group. Vi ser fram emot att stötta bolagets fortsatta utveckling framöver tillsammans med Lars, Lars-Åke, och övriga medarbetare”, säger Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel
E-post: christer.hansson@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 73 305 59 55
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).