Logotype

Storskogen förvärvar JO Sport

2022-04-13
Transactions, Trade

Storskogen har förvärvat 80 procent av aktierna i JO Sport i Hudiksvall AB (”JO Sport”). Företaget distribuerar produkter inom alpint, outdoor, cykel och sport till återförsäljare i Sverige och redovisade en omsättning på 162 MSEK och en EBITA på 15 MSEK för 2021. JO Sport blir en del av vertikalen Distributörer och kommer att komplettera övriga bolag fokuserade på närliggande verksamhet.

JO Sport grundades 1986 och har sitt huvudkontor i Hudiksvall med 24 anställda. Företaget distribuerar produkter inom alpint, outdoor, cykel och sport från över 80 varumärken till återförsäljare i Sverige.

Bolaget leds av delägarna Johan Andersen, vd, och Patrik Dahlin, COO, som fortsättningsvis kommer att äga en minoritetsandel i JO Sport och kvarstå i sina nuvarande roller.

"Vi är stolta över JO Sport och allt vi hittills har lyckats åstadkomma tillsammans med våra fantastiska medarbetare, leverantörer och kunder. Vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla och ta JO Sport till nästa nivå tillsammans med Storskogen som delar vår syn kring långsiktigt värdeskapande och entreprenörskap”, säger Johan Andersen, vd för JO Sport.

JO Sport kommer att ingå i Storskogens vertikal Distributörer, som är en del av affärsområdet Handel. Jacob Sandström, Investment Director på Storskogen menar att förvärvet av JO Sport kompletterar andra affärsenheter inom vertikalen väl.

”Vi är glada över att få välkomna JO Sport till Storskogen och är imponerade över det företag som Johan tillsammans med sina medarbetare har byggt upp. Företaget är välskött och erbjuder ett attraktivt och brett sortiment av högkvalitativa och välkända varumärken för kunder över hela Sverige”, säger Jacob Sandström, Investment Director på Storskogen.

För mer information, vänligen kontakta:

Jacob Sandström, Investment Director Handel
+46 (0) 72 500 58 92
jacob.sandström@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
073 305 59 55
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).