Logotype

Storskogen förvärvar A&K-Die Frische Küche GmbH

2022-01-21
Transactions, Industry

Storskogen har förvärvat A&K – Die Frische Küche GmbH, en ledande tillverkare av färska färdigrätter och distributör av mat-på-hjul för matserviceinstitutioner. Bolaget har cirka 150 anställda på tre platser i Nordrhein-Westfalia och genererade 16 MEUR i intäkter 2021.

A&K är en ledande tillverkare av färska färdigrätter för social- och daghem, äldreboenden, sjukhus, skolor och matsalar. Med huvudkontor i Recklinghausen, Tyskland, tillverkar bolagets 100 anställda cirka 20 000 måltider per dag i sitt kök med tio produktionslinjer. Via dotterbolaget Casino Service, ett mat-på-hjul-företag med cirka 50 anställda, distribuerar A&K måltider till olika institutioner samt hushåll i närheten av dess två platser i Wuppertal och Alsdorf. Tack vare bolagets högeffektiva produktions- och distributionsupplägg, höga serviceinställning och hållbarhetsfokus genom sin regionala upphandling av närodlat, har A&K positionerat sig som den självklara leverantören åt de ledande matserviceinstitutionerna inom regionen.

Wolfgang Adam, vd för A&K, kommer att kvarstå i sin position efter transaktionen.

”Vi är glada över att ha Storskogen som ny långsiktig ägare. Tillsammans kommer vi att kunna fortsätta vår tillväxtresa och ytterligare förbättra vårt produkterbjudande till våra kunder i regionen”, säger Wolfgang Adam, vd för A&K.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens vertikal Produkter inom affärsområdet Industri.

"Vi är mycket glada över att ha förvärvat A&K. Det är ett välpositionerat företag som kommer att bidra till att forma den regionala och överregionala matservicemarknaden. Vi ser framemot att stötta företaget, dess ledning och dess anställda i deras fortsatta resa”, säger Mikael Neglén, EVP och landschef DACH.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Neglén, EVP och landschef DACH
Telefon: +41 79 752 96 31
E-post: mikael.neglen@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).