Logotype

Storskogen gör sitt första förvärv i Storbritannien

2021-04-22
Transactions, Trade

London, 21 april 2021 - Storskogen har förvärvat en majoritetsandel i det brittiska företaget SGS Engineering – den ledande e-handelsplatsen för motordrivna elverktyg och relaterade produkter i Storbritannien. Transaktionen slutfördes i april och finansiella detaljer kring affären har inte lämnats ut.

SGS Engineering grundades 2003 och har sedan dess växt till att bli den ledande brittiska online-återförsäljaren av produkter som elverktyg, luftkompressorer, generatorer och en mängd olika trädgårdsredskap. Produkterna säljs främst via webbplatsen sgs-engineering.com och distributionen sker via det nybyggda lagret i Derby, England. Företaget har en personalstyrka på cirka 50 anställda och grundaren Andrew Wyatt kvarstår som vd och aktieägare.

”SGS Engineering har kommit långt sedan starten 2003 och vår tillväxt är ett bevis på styrkan i vårt kunderbjudande. Vi ser nu fram emot nästa kapitel med fortsatt tillväxt med Storskogen vid vår sida, säger Andrew Wyatt, SGS grundare och vd.

SGS Engineering är Storskogens 21:a förvärv hittills under 2021 och kommer att tillhöra affärsområdet Handel på Storskogen, i ledning av affärsområdeschef Christer Hansson.

 ”Vi har varit oerhört imponerade av Andrew och hans team och hur de har lyckats bygga en ledande verksamhet i en konkurrensutsatt miljö. Vi ser fram emot att arbeta med Andrew och hans team för att vidareutveckla företaget och välkomnar SGS varmt till Storskogen, säger Christer Hansson, affärsområdeschef Handel.

Förvärvet av SGS Engineering är en milstolpe för Storskogen, menar Philip Löfgren, som är vd för Storskogens verksamhet i Storbritannien.

”Förvärvet av SGS Engineering är ett viktigt steg för Storskogen, eftersom det markerar vårt första brittiska företag. Vi har ambition att bygga en stark närvaro på den brittiska marknaden och utvärderar kontinuerligt nya investeringsmöjligheter i Storbritannien i en bredd av branscher. Vi uppmuntrar företagsförsäljare och företagsmäklare att kontakta oss på Storskogen om de letar efter nytt ägarskap för sin verksamhet. ”

Om Storskogen

Storskogen är ett svenskt privatägt företag grundat 2012, med en affärsidé att förvärva och driva välskötta och lönsamma företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av 2020 bestod Storskogen av 58 affärsenheter med cirka 3 500 anställda. Samtliga affärsenheter drivs på ett decentraliserat och entreprenörsmässigt sätt, eftersom vi vet vikten av att vårda de kvaliteter som i första hand har gjort ett företag framgångsrikt.

För mer information:

Christer Hansson, affärsområdeschef Handel
Tel: + 46 (0)70 598 06 19
E-Mail: christer@storskogen.com

Philip Löfgren, vd Storskogen UK
Tel: +44 (0)7825 956655
E-mail: philip.lofgren@storskogen.com