Logotype

Storskogen förvärvar SF Tooling Group i Tyskland

2021-12-21
Transactions, Industry

Storskogen har förvärvat 95 procent av aktierna i SF Tooling Group GmbH, en ledande global tillverkare och leverantör av formar och verktyg för högtryckspressgjutning inom bil- och flygindustrin med säte i Tyskland. Bolaget har omkring 190 heltidsanställda i Europa, USA och Asien och genererade 40 MEUR i intäkter 2020.

SF Tooling Group har sitt huvudkontor i Laichingen i Tyskland och är idag den enda riktigt globala koncernen på marknaden med egna verksamheter i Europa och Nordamerika, tillsammans med en ny anläggning i Kina som sätts i bruk under det första kvartalet 2022. Genom att tidigt förutse marknadstrender har SF Tooling Group blivit positionerat som en ledare i det snabbväxande segmentet inom lättviktslösningar för strukturella komponenter och applikationer för elbilar. SF Tooling Group är även en föregångare inom formtillverkning för det senaste och snabbväxande segmentet för ultrastora gjutgods, så kallade giga castings.

Siegfried Heinrich, vd och minoritetsägare i SF Tooling Group, kommer att kvarstå i sin roll efter transaktionen. ”Vi är glada över att ha Storskogen ombord som en ny och långsiktig majoritetsägare. Tillsammans kan vi fortsätta vår tillväxtresa och ytterligare stärka vårt kunderbjudande globalt.”

Bolaget kommer att inga i vertikalen Industriteknik som ingår i affärsområde Industri.

“Vi är glada över att ha förvärvat SF Tooling Group. Det är ett välpositionerat bolag som i global skala hjälper till i att forma den växande marknaden inom elfordon och lösningar för strukturella komponenter i lättmetall. Vi ser fram emot att stödja Siegfried och hans team i deras fortsatta resa”, säger Mikael Neglén, EVP och landschef DACH.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Neglén, EVP och landschef DACH
Telefon: +41 79 752 96 31
E-post: mikael.neglen@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).