Logotype

Storskogen förvärvar Nymålat i Skellefteå

2021-01-21
Transactions, Services

Storskogen har den 14 januari, genom dotterbolaget Måla i Sverige, förvärvat aktierna i Nymålat i Skellefteå. Nymålat erbjuder ett brett utbud av måleritjänster och innehar en marknadsledande position i Skellefteå och har även verksamhet i Umeå.

Conny Endrell, vd för Storskogens målerikoncern Måla i Sverige AB, välkomnar förvärvet av Nymålat i Skellefteå AB.

”Vi är mycket glada över vårt senaste tillskott av ytterligare ett välskött måleribolag. Johan, Henrik och Joakim, som står bakom Nymålat, är fantastiskt duktiga och har höga ambitioner, dessutom är Skellefteå och Umeå spännande marknader. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget tillsammans med bolagsledningen.” Säger Conny Endrell, vd, Måla i Sverige.

Delägarna för Nymålat i Skellefteå – Johan Lindblom, Joakim Hällgren och Henrik Nordin – ser alla fram mot att driva bolaget vidare som en del av Måla i Sverige.

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och bygga vårt fina bolag tillsammans med vår personal med stöd från Conny och övriga målerier inom Måla”, säger Johan Lindbom, vd för Nymålat i Skellefteå.

Nymålat i Skellefteå blir det 15:e bolaget att ingå i Måla i Sverige AB som är en del av Storskogens affärsområde Tjänster. Innan förvärvet av Nymålat hade Måla i Sverige AB en omsättning på cirka 590 miljoner kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Larsson, Segmentsansvarig, +46 (0) 70 425 85 55,
thomas.larsson@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes ett 60-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.