Logotype

Storskogen förvärvar Marwell och stärker sin position på den internationella hårvårdsmarknaden.

2021-08-17
Transactions, Trade

Stockholm, Münchenstein, 17 augusti 2021 - Storskogen har förvärvat Marwell AG, en B2B -leverantör på marknaden för professionella hår- och skönhetsprodukter i Schweiz. Marwell grundades 1949 och har framgångsrikt drivits av Jean-Luc och Françoise Martin sedan 2005. Transaktionen slutfördes i slutet av juli 2021 och inga finansiella detaljer kommer att meddelas.

Förvärvet av Marwell är Storskogens tredje internationella förvärv utanför Sverige i branschen för hår- och skönhetsprodukter. Jean-Luc Martin kommer att vara kvar som vd för Marwell efter Storskogens förvärv och ser fram emot att utveckla företaget vidare.

"Tillsammans med Storskogen kommer vi att sträva efter att ytterligare stärka vår position som en ledande B2B -leverantör av stora och exklusiva varumärken. Vi är mycket glada över partnerskapet med Storskogen och kommer att bli en ännu mer attraktiv partner för våra kunder." Jean-Luc Martin, vd för Marwell.

Mikael Neglén, ansvarig för DACH-området på Storskogen ser förvärvet av Marwell som ett passande nästa steg mot att stärka Storskogens fotavtryck på den internationella hår- och skönhetsmarknaden.

"Med detta förvärv kommer vi att ytterligare stärka vår position i Schweiz och också lägga grunden för framtida tillväxt inom B2B -sektorn. Marwell passar utmärkt för Storskogen med tanke på vår erfarenhet av liknande företag som vi äger i Sverige och i Norge."

Filer

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Neglén, EVP Storskogen/Head of DACH
Tel: +41 79 752 96 31
E-mail: mikael.neglen@storskogen.com

För mediaförfrågningar, vänligen kontakta:
Michael Metzler, Pressansvarig
Tel.: +46 704 555 881
E-mail: michael.metzler@storskogen.com

Om Marwell
Marwell AG grundades 1949 och har drivits av Jean-Luc och Françoise Martin sedan 2005. Med sin rikstäckande försäljningsorganisation förser Marwell den professionella frisörmarknaden med verktyg och hårprodukter. I Schweiz distribuerar Marwell märken som Tondeo, Jaguar, GA.MA, Denman, Panasonic, Coldhair, Moroccanoil, L'ANZA, CHI och andra internationella märken. Produkterna används på frisörsalonger eller säljs vidare till slutkunder.

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt 7000 anställda och en omsättning på närmare 11,5 miljarder kronor.