Logotype

Storskogen förvärvar LM Transport

2021-05-19
Transactions, Services

Stockholm, 12 maj 2021 – Storskogen har den 12 maj, genom dotterbolaget SISAB, förvärvat majoriteten av aktierna i AB LM Transport. Bolagets huvudverksamhet är transport, mark- och anläggningsarbeten och har en omsättning på cirka 70 miljoner kronor och 25 anställda.

AB LM Transport grundades 1980 och är ett entreprenadföretag som erbjuder tjänster inom mark- och anläggningsarbeten, VA- och grundarbeten samt tillhörande anläggningstransporter och lokal distribution inom bygghandeln. Bolagets huvudkontor ligger i Kristianstad men man åtar sig uppdrag över hela landet. Företagets vd, Michael Larsson, kommer fortsätta att leda bolaget framåt.

”Det här är väldigt inspirerande och samtidigt ett naturligt steg mot fortsatt framgång för bolaget. Många av våra kunder finns på ett flertal orter och det känns kul att nu ha möjlighet till nya geografiska affärsområden samtidigt som vår lokala närvaro kommer att öka markant. Att vi får behålla vår egen identitet och företagskultur i kombination med fördelarna av att ingå i ett större sammanhang kommer bli positivt både för medarbetare och kunder” säger Michael Larsson, vd på AB LM Transport 

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet Entreprenad och Infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för. 

”Jag är mycket glad att LM har valt SISAB och Storskogen som partner som långsiktiga ägare. Vårt mål är att tillsammans med bolagets kompetenta medarbetare fortsätta att ta bolaget till nästa nivå” säger Niclas Rundlöf Bolin.

LM Transport blir Storskogens 26:e förvärv hittills under 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Ahlgren, Affärsområdeschef Tjänster
Telefon: +46 (0)70 640 25 68
E-post: Peter.Ahlgren@storskogen.com 

Niclas Rundlöf Bolin, Segmentschef Entreprenad och Infrastruktur
Telefon: + 46 (0) 73 047 38 26
E-post: Niclas.Rundlof@storskogen.com

 
Om Storskogen

Storskogen är ett svenskt privatägt företag grundat 2012, med en affärsidé att förvärva och driva välskötta och lönsamma företag med ledande positioner på sina respektive marknader. Storskogen omsatte 8,9 miljarder kronor under 2020 och bestod vid årets slut av 58 affärsenheter med cirka 3 500 anställda.