Logotype

Storskogen förvärvar HEAB Entreprenad

2021-05-19
Transactions, Services

Stockholm, 7 maj 2021 – Storskogen har den 7 maj förvärvat majoriteten av aktierna i HEAB Entreprenad. Bolaget är verksamt inom spårentreprenad och arbetar med ombyggnader av bland annat stations- och perrongområden, underhåll av räls och transporter.

Företaget grundades 1971 av Ingemar och Anita Harrysson. Bolaget drivs idag av deras söner Carl-Åke och Jan-Erik Harrysson som båda kommer att stanna kvar i sina operationella roller efter förvärvet.  HEAB Entreprenad har tågmetropolen Hallsberg som utgångspunkt men utför arbeten i hela Sverige. Bolaget har 45 anställda och omsätter cirka 140 miljoner kronor. 

”Det är otroligt roligt och spännande att få en sådan långsiktig och driven ägare som Storskogen. Tillsammans vill vi fortsätta att erbjuda den bästa servicen mot våra kunder och samtidigt växa. Jag är övertygad om att vi kan åstadkomma detta tillsammans med Storskogen” säger Carl-Åke Harrysson, vd på HEAB Entreprenad. 

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster, inom segmentet Entreprenad och Infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för. 

”Vi är väldigt glada över att ha förvärvat HEAB Entreprenad. Bolaget har under lång tid drivit sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt, byggt på deras starka relationer till sina kunder och leverantörer. Jag är övertygad om att HEAB Entreprenad fortsatt kommer att vara en viktig aktör i sin marknad. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Carl-Åke och Jan-Erik och resten av personalen på HEAB Entreprenad” säger Niclas Rundlöf Bolin.

Förvärvet är Storskogens 24:e under 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Peter Ahlgren, Affärsområdeschef Tjänster
Telefon: +46 (0)70 640 25 68
E-post: Peter.Ahlgren@storskogen.com

 Niclas Rundlöf Bolin, Segmentschef Entreprenad och Infrastruktur
Telefon: + 46 (0) 73 047 38 26
E-post: Niclas.Rundlof@storskogen.com

 
Om Storskogen

Storskogen är ett svenskt privatägt företag grundat 2012, med en affärsidé att förvärva och driva välskötta och lönsamma företag med ledande positioner på sina respektive marknader. Storskogen omsatte 8,9 miljarder kronor under 2020 och bestod vid årets slut av 58 affärsenheter med cirka 3 500 anställda.

 Foto: HEAB Entreprenad