Logotype

Storskogen förvärvar Fon Anlegg

2021-11-03
Transactions, Services

Storskogen har förvärvat en majoritet av aktierna i Fon Anlegg AS, en lokal markentreprenör i Sandefjord, Norge, med 42 anställda och en rapporterad omsättning under 2020 på 144 miljoner norska kronor och en EBITA på närmare 23 miljoner norska kronor.

Fon Anlegg erbjuder tjänster inom bland annat grävning, massatransport, dränering, rivning, väg, vatten och avlopp. Bolaget grundades 2015 och har sitt huvudsäte i Nordre Fokserød i Sandefjord. Bolaget ansluter till en grupp om cirka 20 företag inom Storskogens vertikal Infrastruktur, en del av Storskogens affärsområde Tjänster.

Karianne Melleby, nybliven vd för Storskogen Norge, framhåller att förvärvet av Fon Anlegg är en milstolpe eftersom förvärvet blir det första i Norge sedan Storskogen formellt etablerat sig på den norska marknaden i september 2021.

”Jag är mycket glad att få offentliggöra vårt första förvärv i Norge sedan jag antog rollen som vd för Storskogen i Norge och jag ser stora möjligheter att fullfölja våra ambitioner att förvärva välskötta och lönsamma små- och medelstora företag som söker en ny ägare i Norge", säger Karianne Melleby och tillägger: ”Fon Anlegg representerar väl vad vi söker i Storskogen, med deras starka prestationer, lokala närvaro, långsiktiga ambitioner och inte minst en kompetent och inspirerande ledningsgrupp.”

Carl Christian Fon, vd på Fon Anlegg, kommer att fortsätta i sin roll i efter förvärvet.

”Vi är glada över att få bli en del av Storskogen och att få en ny långsiktig och finansiellt stark ägare. Vi ser en fortsatt bra tillväxtpotential framöver, och vi ser fram emot att få fortsätta att utveckla Fon Anlegg som det ledande anläggningsföretaget i södra Norge”, Carl Christian Fon, vd på Fon Anlegg.

Fon Anlegg är Storskogens tredje förvärv i Norge, efter förvärven av Frends AS och Primulator AS.

För mer information, vänligen kontakta:

Karianne Melleby, Vd, Storskogen Norge
Telefon: +47 415 58148
E-post: karianne.melleby@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på närmare 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).