Logotype

Storskogen förvärvar Cuben Utbildning

2021-11-15
Transactions, Services

Storskogen har ingått avtal om att förvärva Cuben Utbildning via dotterbolaget Strigo. Cuben är ett utbildningsföretag med inriktning mot vuxenutbildning med verksamhet i Göteborg och Stockholm. Cuben rapporterade en omsättning på 101 MSEK och EBITA på 14 MSEK för 2020. Förvärvet förväntas vara genomfört i slutet av fjärde kvartalet 2021.

Cuben erbjuder svenska för invandrare, SFI, kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt vård och omsorg på gymnasial nivå. Bolaget utför även arbetsmarknadsinsatser, Stöd och Matchning, STOM, och samhällsorientering samt viss uppdragsutbildning inom arbetsmarknadsinsatser. Cuben är ett tilläggsförvärv till Strigo som tillsammans med dotterbolag är en kompetenskoncern med fokus på vuxnas utveckling. Koncernen består av bolag som bedriver verksamhet inom vuxenutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar, företagsutbildningar, bemanning och rekrytering samt STOM under de tre varumärkena Omsorgslyftet Utbildningar, MoA Lärcentrum och Veldi.

Förvärvet av Cuben kompletterar och breddar Strigos erbjudande inom vuxenutbildning och SFI samt bidrar till en stärkt geografisk närvaro i Göteborg och Stockholm. Bolagen kommer att verka under olika varumärken, samtidigt som det finns flera områden för samarbeten mellan bolagen med möjlighet att ytterligare stärka respektive bolag, menar Jens Porsgaard, vd för Strigo.

”Cuben Utbildning är ett utbildningsföretag som vi känner till väl och som har fokus på hög kvalitet och flexibilitet i verksamheten. Vi är glada att Cuben vill bli en del av Strigo där vi kompletterar varandra och nu tillsammans tar nästa steg och stärker vår position som en ledande utbildningsleverantör i Göteborg och Stockholm”, säger Jens Porsgaard, vd för Strigo.

Cuben startades 2010 av Sanna Ahrens och Marie Medström, som kommer fortsätta leda bolaget under en övergångsperiod.

”Vi har under drygt 10 år byggt upp en fantastisk verksamhet tillsammans med våra medarbetare. För att skapa absolut bästa förutsättningar för bolagets framtida långsiktiga utveckling är det nu dags för oss att lämna över stafettpinnen till nya ägare. Vi är stolta och glada att Cuben blir en del av Strigo och Storskogen som kommer att fortsätta utveckla Cuben utifrån egna styrkor och potential”.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom vertikalen HR och Kompetens som Lina Falk Jimenez ansvarar för.

”Cuben Utbildning har byggt upp en fin verksamhet som kompletterar Strigo i både utbildningsutbud och geografi. Bolagen delar samma värdegrund och hjärta för utbildning med ett stort engagemang i att utveckla människor och att leverera utbildningar med hög kvalitet. Cuben blir en naturlig pusselbit till att stärka Strigos och Storskogens position inom vuxenutbildning”, säger Lina Falk Jiménez, Senior Investment Manager på Storskogen.

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på närmare 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).