Logotype

Storskogen förvärvar Brenderup Group

2021-07-08
Transactions, Industry

Stockholm 7 juli 2021 – Storskogen har förvärvat majoriteten av aktierna i Brenderup Group, Skandinaviens största leverantör och ett av Europas ledande varumärken av släpvagnar och båttrailers.  Brenderup Group har en omsättning på cirka 780 miljoner kronor.

Brenderup Group har mer än 80 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av släpvagnar och båttrailers med fokus på produktutveckling och kvalitet. Bolaget är också marknadsledande inom traileruthyrning. Totalt har Brenderup Group 380 anställda med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Wieleń, Polen samt en monteringsanläggning i Stigamo, söder om Jönköping. Vd Stefan Petersén kommer stanna kvar i sin roll efter förvärvet.

“Vi är väldigt glada att få Storskogen som ny långsiktig och finansiellt stark ägare. Vi ser en god tillväxtpotential framöver och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Brenderup Group som den ledande premiumtrailer-leverantören i Europa och att skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogen,” säger Stefan Petersén, vd och koncernchef för Brenderup Group.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens segment Produkter, som är en del av affärsområdet Industri, som Fredrik Bergegård ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Brenderup Group. Det är ett väldigt fint bolag som genom innovativt och aktivt utvecklingsarbete med hela organisationen skaffat sig en mycket stark position på den europeiska marknaden. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan” säger Fredrik Bergegård, EVP och Affärsområdeschef för Industri.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Bergegård, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Industri
Tel: +46 70 357 60 25
E-mail: fredrik.bergegard@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: 0704-555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Brenderup Group
Brenderup Group är en av Europas ledande företag inom tillverkning, distribution och försäljning av trailers. Produktsortimentet inkluderar fritids-, yrkes-, båt- och snöskotersläp, tillbehör och reservdelar. Produkterna används för privata, professionella och semi-professionella användningsområden. Brenderup Group är också marknadsledande inom traileruthyrning i Skandinavien med Europas största släpflotta. Gruppen har totalt 380 anställda med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Wieleń, Polen samt en monteringsanläggning i Stigamo, söder om Jönköping. Försäljningskontor finns i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Tyskland och Italien.

www.brenderupgroup.com

Om Storskogen
Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.
www.storskogen.com