Logotype

Storskogen förvärvar Trellegräv AB

2019-10-02
Transactions, Services

Storskogen har den 1 oktober förvärvat aktiemajoriteten i Trellegräv AB (”Trellegräv”) med tillhörande dotterbolag. Trellegräv är en betydande aktör i den svenska tungrivningsbranschen och bedriver sin verksamhet företrädesvis i södra Sverige. Förutom rivning utför Trellegräv även uppdrag inom spontning. Bolagets kunder utgörs i första hand av större bygg- och fastighetsbolag, kommunala bolag samt bolag inom infrastruktur. Bolaget har idag ett femtiotal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2018 uppgick till 180 miljoner kronor.

”Trellegräv är ett familjeföretag i andra generation och vi har under en tid övervägt en försäljning av bolaget och när vi träffade Storskogen föll alla pusselbitar på plats. Vi ser verkligen Storskogen som en långsiktig och stabil ägare vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Vi har kvar en minoritet av aktierna i bolaget och ser fram emot att utveckla Trellegräv tillsammans med Storskogen”, säger säljarna Jonas och Stefan Jönsson

”Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Trellegräv är ett fint och välskött bolag med lång historik inom rivning samt med en stark position inom sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med management”, säger Niclas Rundlöf ansvarig för segmentet Entreprenad & Infrastruktur på Storskogen.

Trellegräv kommer att ingå i affärsområdet Tjänster och segmentet Entreprenad & Infrastruktur. Efter förvärvet uppgår segmentets årliga omsättning till cirka 1 miljard kronor med ett EBIT-resultat om cirka 150 miljoner kronor.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Segmentschef
Niclas Rundlöf, + 46 (0) 73 047 38 26, Niclas@storskogen.com

Affärsområdeschef
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 44 fristående företag med en samlad omsättning på ca 6,7 miljarder kronor.