Logotype

Storskogen förvärvar Tjällmo Grävmaskiner

2021-01-28
Transactions, Services

Storskogen har den 14 januari 2021 förvärvat 100 procent av aktierna i Tjällmo Grävmaskiner. Bolaget utför det mesta inom schakt, kabelläggning, kabeldragning och linjenätarbeten. Företaget har cirka 50 anställda och omsätter cirka 130 miljoner kronor.

Tjällmo Grävmaskiner AB grundades 1986 och bolagets inriktning är idag framförallt på el-, tele- och fjärrvärmearbeten där fiber utgör majoriteten av tjänsterna. Tjällmo Grävmaskiner utför omfattande arbete i Norrköping men även i Linköping, Katrineholm, Motala och Nyköping. 

Kaj Karttunen, vd för Tjällmo Grävmaskiner, kommer fortsätta att leda bolaget framöver.

 ”Jag är väldigt glad att få in Storskogen som en långsiktig och stark finansiell ägare. Vi ser en stor utvecklingspotential på marknaden. Denna vill vi ta tillvara på tillsammans med Storskogen.”, säger Kaj Karttunen, vd för Tjällmo Grävmaskiner.

 Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet entreprenad och infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för. 

”Ett bolag som Tjällmo Grävmaskiner, som gillar att ligga i framkant vad gäller utveckling, kvalitet och miljö passar in väl i Storskogen. De innehar en gedigen kundportfölj vilket bekräftar deras position på marknaden. Bolaget har dessutom en bred kompetens inom området och kompletterar vår befintliga portfölj av liknande bolag. Jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med Kaj och de anställda”, säger Niclas Rundlöf Bolin, segmentschef på Storskogen. 

Storskogens förvärv av Tjällmo Grävmaskiner inkluderar även JMR Entreprenad AB som grundades 2001 och är specialiserat på styrd borrning, JT-borrning, AT-borrning och styrd hammarborrning.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:   

Segmentschef 
Niclas Rundlöf Bolin, + 46 (0) 73 047 38 26, Niclas@storskogen.com   

Affärsområdeschef 
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com  

 

Om Storskogen  

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes ett 60-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.