Logotype

Storskogen förvärvar Pierre Entreprenad i Gävle AB

2021-01-12
Transactions, Services

Storskogen har den 5 januari 2021 förvärvat majoriteten av aktierna i Pierre Entreprenad i Gävle AB, en ledande byggentreprenör i Gävle. Utöver byggverksamhet utför bolaget även uppdrag inom rivning och håltagning samt industrigolv. Pierre Entreprenad omsätter cirka 180 miljoner kronor.

Pierre Entreprenad grundades av Claes Pierre 1959 med målsättningen att vara den självklara partnern inom bygg- och entreprenadtjänster. Bolaget är idag en ledande byggentreprenör i Gävle och leds av Fredrik Pierre som fortsätter att se till att bolaget står för kvalitet och ett skickligt hantverk.  

”Pierre har haft en stark utveckling de senaste åren och jag är mycket nöjd med att ha funnit en ny och långsiktig delägare i Storskogen. Tillsammans med Storskogen ser jag fram emot att kunna växa och utöka vårt arbetsområde. Det är med blandande känslor då jag levt med Pierre under hela mitt liv. Samtidigt så ser jag bara möjligheter med affären, för hela bolaget och alla anställda”, säger Fredrik Pierre, vd på Pierre Entreprenad i Gävle AB.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet Entreprenad och infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för. 

”Vi är mycket glada över att få förvärva Pierre Entreprenad som är ett välskött och lönsamt bolag med fin historik som går 60 år tillbaka. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget tillsammans med ledning och anställda”, säger Niclas Rundlöf Bolin. 

Förvärvet är Storskogen första under 2021 och blir den 59:e affärsenheten i koncernen.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

Segmentschef 
Niclas Rundlöf Bolin, + 46 (0) 73 047 38 26, Niclas@storskogen.com  

Affärsområdeschef 
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com  

Om Storskogen  

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes ca 59 affärsenheter med en samlad omsättning på cirka 10 miljarder kronor.