Logotype

Storskogen förvärvar Baldacci Hair Care

2019-08-20
Transactions, Trade

Storskogen har under juli gått in som majoritetsägare i Baldacci. Baldacci är en frisörgrossist med fokus på exklusiva hårvårdsprodukter som säljer både behandlings- och konsumentprodukter. Bolaget har sitt säte i Västra Frölunda i Göteborg och deras kunder utgörs av frisörer och hårvårdsbutiker i hela Sverige och delar av Danmark. Bolaget har idag ca 40 anställda och omsätter ca 90 Mkr.

”Vi ser fram emot att få in Storskogen som huvudägare i Baldacci där vi tillsammans bygger en struktur för att långsiktigt fortsätta vara den bästa partnern för våra kunder. Storskogen kommer bidra med långsiktig kontinuitet och stabilitet för Baldacci’s fortsatta utveckling.” säger Daniel Odehn VD på Baldacci.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Baldacci. Det är ett starkt bolag med starka varumärken och en spännande tillväxtagenda. Vi ser fram emot att tillsammans med management fortsätta driva den fina utveckling bolaget uppvisat sedan starten” säger Christer Hansson från Storskogen.

Baldacci blir en del av Storskogens affärsområde Handel. Efter förvärvet uppgår omsättningen på rullande 12 månader till ca 2 Mdr SEK i Affärsomreådet. 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Christer Hansson, + 46 (0) 705 98 06 19, christer@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 40 fristående företag med en samlad omsättning på ca 6,6 miljarder kronor.