Logotype

Storskogen förvärvar Smederna Sverige AB

2018-05-07
Transactions, Industry

Storskogen förvärvar Smederna Sverige AB (”Smederna”). Förvärvet är Storskogens fjärde förvärv under 2018 och blir det nionde innehavet i Storskogen 3 Invest AB.

Storskogen har under maj förvärvat Smederna. Företaget har varit verksamma inom smide sedan 1991 och är lokaliserade i Tumba, strax söder om Stockholm. De senaste åren har Bolaget utvecklats till en modern tillverkare av stålkonstruktioner och de arbetar idag såväl med lätta som tunga stålkonstruktioner. Förutom svets- och montagekompetens har Smederna även en moderna konstruktionsavdelning. Smederna har idag ca 105 anställda och redovisade för 2017 en omsättning om 142 Mkr och ett EBITDA-resultat om ca 14 Mkr. 

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Smederna. Det är ett välskött och lönsamt bolag med en fin historik och spännande marknadsnisch. Jag tror också att Smederna kan bidra med värdefulla erfarenheter och spännande möjligheter för våra befintliga bolag inom industrisektorn.”, säger Ronnie Bergström.

”Genom att ta in Storskogen som ägare kommer vi att kunna växa ytterligare och fullfölja företagets satsningar och visioner. Att Storskogen är en långsiktig ägare ser vi även som väldigt positivt.”, säger Kenneth Ahnelöv, VD för Smederna Sverige AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ronnie Bergström, + 46 (0) 70-259 38 00, Ronnie@storskogen.biz

 Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 23 fristående företag med en samlad omsättning på ca 2,9 miljarder kronor och totalt ca 950 anställda.