Logotype

Storskogen förvärvar IDATA AB

2018-12-10
Transactions, Services

Storskogen förvärvar IDATA AB. Förvärvet är Storskogens åttonde under 2018 och blir det tolfte innehavet i Storskogen 3 Invest AB.

Storskogen har under december förvärvat en full majoritet av aktierna i IDATA AB. Företaget grundades 1982 och är en leverantör av utdatatjänster såsom produktion och distribution av fysiska och digitala fakturor, betalningspåminnelser och liknande utskick. Bolaget har sitt huvudkontor i Värnamo och har idag drygt 30 anställda och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om ca 145 Mkr och ett EBITDA-resultat om ca 21,8 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat IDATA AB, ytterligare ett välskött och lönsamt bolag i en spännande bransch där den digitala utvecklingen är tydlig. Vi ser fram emot att stödja bolagets ledning i deras ambition att fortsätta utveckla verksamheten.”, säger Peter Ahlgren.

”Med Storskogen som ägare har vi möjlighet att fortsätta att driva och utveckla bolaget enligt vår vision för att utveckla nya lösningar och vara en förebild för våra branschkollegor” säger Martin Genhede, VD IDATA AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Ahlgren, + 46 (0) 70-640 25 68, Peter@storskogen.biz 

 

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 26 fristående företag med en samlad omsättning på ca 4 miljarder kronor och totalt ca 1 100 anställda.