Logotype

Storskogen förvärvar VINAB och stärker närvaron i Norrland

2021-10-13
Transactions, Industry

Storskogen har ingått avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i VINAB, Verkstadsindustri i Norr AB, som arbetar med tillverkning, montage, reparationer och underhåll inom tungindustri. VINAB rapporterade en omsättning på 253 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 17,5 miljoner kronor under 2020.

VINAB är en leverantör av tjänster inom tung verkstadsindustri med fokus på svensk gruvindustri och levererar tjänster inom projektledning, mekanisk konstruktion, rörsvetsning och montage. Bolaget är närvarande i Norrbotten, med huvudkontor i Gällivare. Vid utgången av 2020 hade bolaget 85 anställda. Bolaget kommer att ingå i Storskogens vertikal Industriteknik, som är en del av affärsområdet Industri.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat VINAB. Det är ett väldigt fint bolag som genom fokus på kvalité och aktivt utvecklingsarbete genom hela organisationen har skaffat sig en mycket stark position som tjänsteleverantör inom tung verkstadsindustri. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan” säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

VINAB:s nuvarande ägare Olle Henriksson kommer att stanna kvar i bolaget efter förvärvet som affärsutvecklingsansvarig. Vd Per Stöckel stannar även kvar i sin roll.

”Vi är väldigt glada och stolta att få Storskogen som ny långsiktig ägare. Vi tror detta kan hjälpa oss att accelerera den tillväxtfas vi är inne i och skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogens övriga bolag” säger Olle Henriksson, affärsutvecklingsansvarig på VINAB.

Storskogen förväntas tillträda VINAB i mitten av fjärde kvartalet 2021 och förvärvet bedöms få en marginellt positiv effekt på Storskogens resultat per aktie för innevarande år. Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bergegård, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Industri
Telefon: +46 70 357 60 25
E-post: fredrik.bergegard@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på närmare 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).