Logotype

Storskogen gör sitt första förvärv i Danmark

2021-03-03
Transactions, Industry

Stockholm, Viborg, 1 mars 2021 - Storskogen har förvärvat majoritet av aktierna i Danmatic Automated Bakery Systems med dotterbolaget Prægel & Co, en ledande aktör inom industriell bageriutrustning i Skandinavien.

Storskogen har slutfört sin första transaktion i Danmark efter förvärvet av Danmatic Automated Bakery Systems A/S och dotterbolaget Prægel & Co A/S. Bolagen har funnits sedan slutet av 1980-talet och har byggt upp starka positioner inom bageriindustrin.

Efter investeringen kommer Danmatic och Prægel & Co:s grundare Claus Lykke Gregersen och Henrik Kriby Prægel att kvarstå i sina roller med delat vd:skap för Danmatic, Erik Hedemann Andersen fortsätter som vd för Prægel & Co, samtliga blir kvar som aktieägare i Danmatic.

Claus Lykke Gregersen, Henrik Kriby Prægel och Erik Hedemann Andersen ser mycket positivt på framtiden tillsammans med Storskogen; ”Med stöd av Storskogen kommer Danmatic och Prægel & Co att kunna växa ytterligare. Tillsammans kan vi stärka vår position och närvaro som en av de ledande tillverkarna och distributörerna av industriell bageriutrustning i Skandinavien.”

Danmatic och Prægel & Co kommer att tillhöra Storskogens affärsområde Industri, ledd av Fredrik Bergegård; ”Vi är mycket nöjda med att ha förvärvat Danmatic och Prægel & Co. De är välskötta företag med unika marknadspositioner, lönsamma affärsmodeller och hög kompetens inom sitt område. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla företaget tillsammans med ledningen. ” säger Fredrik Bergegård, chef för affärsområdesindustrin, Storskogen.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bergegård, +46 70 357 60 25, fredrik.bergegard@storskogen.com

Om Danmatic Automated Bakery Systems och Prægel & Co

Danmatic grundades 1988 och är specialiserat på design, produktion, försäljning och service av industriella bearbetningsmaskiner för bageriindustrin. Danmatics huvudkontor och produktionsanläggningar finns i Viborg (Jylland) och dess försäljningskontor ligger i Kvistgaard (norr om Köpenhamn). Prægel & Co grundades 1989 och är specialiserat på rådgivning, försäljning och service av teknisk bageriutrustning för mindre- och medelstor produktion. Prægel & Co ligger i Kvistgaard (norr om Köpenhamn).

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag på lång sikt. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av ett 70-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.