Våra företag är vår stolthet

Storskogen består idag av 28 svenska portföljbolag, som tillsammans omsätter ca 4 miljarder kronor på rullande 12 månader med god lönsamhet. Gemensamt för våra bolag är fokus på god lönsamhet, stabila kassaflöden och en stark position inom sin nisch. Vi vill alltid vara huvudägare och oftast helägare.

Vi fokuserar på bolag med sin huvudverksamhet i Sverige, men med kunder och samarbetspartners i många delar av världen. 

Huvudkontor: Vislanda 
Omsättning: 300 msek

ARAT Group levererar högteknologisk utrustning till sågverks- och vidareförädlingsindustrin. De tre bolagen drivs fristående och omsätter tillsammans 300 Mkr och har 100 anställda.

 

Huvudkontor: Värnamo
Omsättning: 145 msek

IDATA är en leverantör av utdatatjänster såsom produktion och distribution av fysiska och digitala fakturor samt betalningspåminnelser.

Huvudkontor: Älmhult
Omsättning: 50 msek

Eu Plast har specialicerat sig på fogfria golvlösningar inom exempelvis industri, fastighet, p-garage. De har även kompetens inom betongrenovering, vattenskydd och betongförstärkning.

Huvudkontor: Göteborg
Omsättning: 200 msek

Bensin & Rötjänst i Göteborg grundades 1963 och har sedan dess varit verksamma inom ombyggnad och service av drivmedelsanläggningar och då i huvudsak bensinstationer. Bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg men utför entreprenad- och servicearbeten över hela Sverige.

Huvudkontor: Skara
Omsättning: 360 msek

Skaraslätten består av tre bolag som är verksamma inom transportförmeldning och åkeriverksamhet. Bolagen är nischade mot transporter av sjöcontainrar till och från svenska hamnar. 

Huvudkontor: Tumba
Omsättning: 140 msek

Smederna är en modern tillverkare av stålkonstruktioner och har sitt huvudkontor i Tumba strax söder om Stockholm. Företagets arbetar med både lätta som tunga stålkonstruktioner åt deras kunder i Mälardalen. 

 

Huvudkontor: Enköping
Omsättning: 310 msek

Plåthuset är en ledande leverantör av isolerad stålhallar. Bolaget har varit verksamma inom hallbyggnationer sedan 1993. 

Huvudkontor: Växjö
Omsättning: 380 msek

SVEGAB, Fredbergs, Golv & Bygg, Norrköpings Plattsättning, GPB och Golvgrossisten i Dalarna är grossister inom golv och kakel. Bolagen arbetar med kunder från Mälardalen ner till Skåne och finns representerade i Malmö, Växjö, Skövde, Norrköping, Falun och Stockholm. 

  

Huvudkontor: Stockholm
Omsättning: 108 msek

Stockholms Rörexpress AB har en stark position inom VVS arbeten mot offentlig sektor. Förutom VVS arbeten utför bolaget även, till viss del, mark- och byggentreprenader.

 

Huvudkontor: Sölvesborg
Omsättning: 165 msek

Stål & Rörmontage och har en unik expertis 
gällande konstruktion och tillverkning av broar
i rostfritt och höghållfast Duplexstål.

 Huvudkontor:
Ullånger
Omsättning: 160 msek

SKIDSTAHUS är en av de ledande hustillverkarna som producerar skräddarsydda villor, fritidshus och mindre flerbostadshus

Huvudkontor: Kristianstad
Omsättning: 110 msek

TELARCO är ett entreprenadbolag, specialiserat på fiber-, tele och elutbyggnad. Bolaget är baserat i östra Skåne.

 

Huvudkontor: Vara
Omsättning: 275 msek

IMAZO är en marknadsledande grossist med fokus på zoofackhandeln.

Huvudkontor: Stockholm
Omsättning: 28 MSEK

DELIKATESSKUNGEN ger föreningar och skolklasser möjlighet att tjäna pengar till sina äventyr genom försäljning av delikatesser.

Huvudkontor: Göteborg
Omsättning: 180 MSEK

KRANLYFT är exklusiv distributör av de världsledande minikranarna från Japanska Maeda. Distribution sker i Afrika, Europa, Mellanöstern samt Ryssland. Bolaget är även exklusiv distributör av kranar från Tyska Böcker i UK, Sverige och Norge.

 

Huvudkontor: Malmö
Omsättning: 100 MSEK

TUNGA LYFT är experter på lyft samt tunggodsförflyttningar och ledande inom sin nisch i Sverige. Bolaget lyfter allt från kassaskåp till broar och hela hus.

 

Huvudkontor: Linköping
Omsättning: 230 MSEK

SWEDFARM är den ledande leverantören till svenska ägg- och slaktkycklingproducenter, och levererar bland annat inredning till kycklingstallar.

 

Huvudkontor: Varberg
Omsättning: 100 MSEK

TEODOLITEN är en ledande aktör inom mätteknik i Sverige. Teodoliten levererar tjänster inom mätteknik, byggledning och kontrollansvar.

Huvudkontor: Östersund
Omsättning: 160 MSEK

SCHALINS RINGAR har i 70 års tid förgyllt Sverige, bolaget är Nordens största producent av ädelmetallringar, såsom vigselringar och alliansringar.

 

Huvudkontor: Lund 
Omsättning: 100 MSEK

JACOB LINDH är en av de ledande leverantörerna av hallbyggnader med stålstomme, såsom ridhus, lager- och industrilokaler samt stallar till lantbruk.

 

Huvudkontor: Enköping
Omsättning:
 27 msek

IMS MASKINTEKNIK utför i första hand legotillverkning av prototyper för industrin, samt små serier inom området skärande bearbetning, grovplåtslageri, montering och svetsning. IMS gillar att hantera större bitar som kräver lyft.

Huvudkontor: Tidaholm
Omsättning: 69 msek

PV SYSTEMS är ett teknikföretag som tillhandahåller automation, fixturer, verktyg, prototyper och alla former av kompetenslego. Bolaget besitter stor erfarenhet och kompetens, har snabba beslutsvägar och mycket skickliga produktionsresurser.

 

Huvudkontor: Lund
Omsättning: 92 msek

TK LOGISTIK är en oberoende transportpartner, baserad i Stockholm, Göteborg och Malmö. TK Logistik erbjuder flexibla, skräddarsydda och prisvärda logistiklösningar.

 Huvudkontor: Örnsköldsvik
Omsättning: 45 msek

GULLÄNGETS MEKANISKA VERKSTAD tillverkar tung och medeltung utrustning till vattenkraftindustrin och övrig industri, samt utför kvalificerade renoveringar av komponenter inom cellulosa-, sågverks-, skogs-, gruv-, stål- och vattenkraftsindustrin.


Huvudkontor:
Holmsund/Umeå 
Omsättning: 28 msek

ILOCISTICS erbjuder specialisttjänster inom frakt, lagring, montering och distribution med bas i Umeå och en marknadstäckning som sträcker sig över hela världen.

 

Huvudkontor: Åsele
Omsättning: 35 msek

ÅMV PRODUCTION är en legotillverkare av större plåtarbeten och stålkonstruktioner, såsom stansning, vattenskärning, bockning, nibbling, svetsning, nitning, blästring, våtlackering, pulverlackering, montering och reparationsarbeten. ÅMV utför alla på marknaden förekommande plåtarbeten med en modern maskinpark.

 

Huvudkontor: Skellefteå
Omsättning: 35 msek

SCANDINAVIAN TERRAIN VEHICLES tillverkar nya bandvagnar TL6, uppgraderar BV206, hyr ut Bv 206 samt bygger påbyggnader såsom fasta flak, kranar, vinschar och lastväxlare. STV har kunder över hela världen.

Huvudkontor: Skellefteå
Omsättning: 85 msek

BERCO utvecklar och tillverkar skåp till tunga och lätta fordon. Skåpen anpassas även för frys- och kyltransporter och transport av farligt gods. Berco är även legotillverkare för limmade sandwichelement.