Våra företag är vår stolthet

Storskogen består idag av 37 svenska portföljbolag, som tillsammans omsätter ca 6 miljarder kronor på rullande 12 månader med god lönsamhet. Gemensamt för våra bolag är fokus på god lönsamhet, stabila kassaflöden och en stark position inom sin nisch. Vi vill alltid vara huvudägare och oftast helägare.

Vi fokuserar på bolag med sin huvudverksamhet i Sverige, men med kunder och samarbetspartners i många delar av världen. 

Huvudkontor: Karlshamn
Omsättning: 150 Mkr

Elcommunication Sweden AB (”Elcom”) är ett ledande företag för elinstallationstjänster inom EL - IT – SÄKERHET. Bolaget har idag ca 90 personer anställda med en omsättning på ca 150 Mkr och ett resultat om 14 mkr. 

 

Kontor: Herräng
Omsättning: 100 Mkr

Roslagsgjuteriet fokuserar på lättare gjutgods upp till 500 kg och har sitt säte i Herräng i Roslagen.  

 

 

Kontor: Storebro 
Omsättning: 80 Mkr

Storebrogjuteriet fokuserar på tyngre gjutgods upp till 7 000 kg och mindre serier. Bolaget har sitt säte i Storebro i Småland.  

 

Huvudkontor: Tidaholm
Omsättning: 30 Mkr

Netred är en komplett IT leverantör med möjlighet att ta sig an stora som små projekt. Bolaget inom såväl Hosting/IT drift och Anpassningar i ERP systemet Monitor. Anpassningarna är allt från enklare blanketter till komplexa integrationer.

Huvudkontor: Kristinehamn 
Omsättning: 280 Mkr

Albin Components AB grundades 1900 och har sin grund i mekanisk verkstadsindustri. Idag är Albin Components AB en helhetsleverantör inom den tunga fordonsindustrin avseende skärande bearbetning och där kuggskärning utgör spetskompetensen. Bolaget levererar såväl enskilda detaljer som kompletta system. 

Huvudkontor: Ängelholm
Omsättning: 230 Mkr

Båstad-Gruppen AB en av Nordens ledande leverantörer av skydds- och yrkesskor. Bolaget har sitt huvudkontor och centrallager i Ängelholm och har idag ca 50 anställda.

Huvudkontor: Tibro
Omsättning: 80 Mkr

NOAS grundades 1996 och är idag Nordisk ledare inom solid surface och specialbyggd inredning. Bolaget producerar inredning till hotell, butik, restaurang och andra offentliga miljöer. Inom området solid surface tillverkar bolaget förutom inredning också komponenter och produkter i större volymer till partners.

Huvudkontor: Göteborg 
Omsättning: 260 Mkr

Elektroautomatik i Sverige AB grundades 1965 och var från början konsulter inom el- och styrteknik. Idag är bolaget en helhetsleverantör inom automation med stor kompetens inom samtliga områden. Alltifrån första idén via design, montage och installation till det att anläggningen är driftsatt.

 

Huvudkontor: Herrljunga
Omsättning: 20 Mkr

Svenska Kläckerier producerar daggamla kycklingar till hönseriindustrin.

Huvudkontor: Vislanda 
Omsättning: 350 Mkr

ARAT Group består av Almab, RenholmenAriVisland och Ingengjörsfirma Gösta Hedlund som levererar högteknologisk utrustning till sågverks- och vidareförädlingsindustrin. De tre bolagen drivs fristående och omsätter tillsammans 350 Mkr och har 100 anställda.

 
Huvudkontor: Värnamo
Omsättning: 145 Mkr

IDATA är en leverantör av utdatatjänster såsom produktion och distribution av fysiska och digitala fakturor samt betalningspåminnelser.

Huvudkontor: Älmhult
Omsättning: 50 Mkr

Eu Plast har specialicerat sig på fogfria golvlösningar inom exempelvis industri, fastighet, p-garage. De har även kompetens inom betongrenovering, vattenskydd och betongförstärkning.

Huvudkontor: Göteborg
Omsättning: 200 Mkr

Bensin & Rötjänst i Göteborg grundades 1963 och har sedan dess varit verksamma inom ombyggnad och service av drivmedelsanläggningar och då i huvudsak bensinstationer. Bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg men utför entreprenad- och servicearbeten över hela Sverige.


Huvudkontor:
 Skara
Omsättning: 360 Mkr

Skaraslätten består av tre bolag som är verksamma inom transportförmeldning och åkeriverksamhet. Bolagen är nischade mot transporter av sjöcontainrar till och från svenska hamnar. 


Huvudkontor: 
Tumba
Omsättning: 140 Mkr

Smederna är en modern tillverkare av stålkonstruktioner och har sitt huvudkontor i Tumba strax söder om Stockholm. Företagets arbetar med både lätta som tunga stålkonstruktioner åt deras kunder i Mälardalen. 

Huvudkontor: Enköping
Omsättning: 310 Mkr

Plåthuset är en ledande leverantör av isolerad stålhallar. Bolaget har varit verksamma inom hallbyggnationer sedan 1993. 

Huvudkontor: Växjö
Omsättning: 380 Mkr

SVEGAB, Fredbergs, Golv & Bygg, Norrköpings Plattsättning, GPB, Golvgrossisten i Dalarna samt Golvgrossiten Törnqvist och Berg är grossister inom golv och kakel. Bolagen arbetar med kunder från Mälardalen ner till Skåne och finns representerade i Malmö, Växjö, Skövde, Norrköping, Falun och Stockholm. 

 

Huvudkontor: Stockholm
Omsättning: 108 Mkr

Stockholms Rörexpress AB har en stark position inom VVS arbeten mot offentlig sektor. Förutom VVS arbeten utför bolaget även, till viss del, mark- och byggentreprenader.

 Huvudkontor:
Ullånger
Omsättning: 160 Mkr

SKIDSTAHUS är en av de ledande hustillverkarna som producerar skräddarsydda villor, fritidshus och mindre flerbostadshus

 

Huvudkontor: Sölvesborg
Omsättning: 165 Mkr

Stål & Rörmontage och har en unik expertis 
gällande konstruktion och tillverkning av broar
i rostfritt och höghållfast Duplexstål.

Huvudkontor: Kristianstad
Omsättning: 110 Mkr

TELARCO är ett entreprenadbolag, specialiserat på fiber-, tele och elutbyggnad. Bolaget är baserat i östra Skåne. Inom Telacro ingår även Tofta Gård som är speciliserade på schaktfri ledningsbyggnad. 

 

Huvudkontor: Vara
Omsättning: 275 Mkr

IMAZO är en marknadsledande grossist med fokus på zoofackhandeln.

Huvudkontor: Stockholm
Omsättning: 28 Mkr

DELIKATESSKUNGEN ger föreningar och skolklasser möjlighet att tjäna pengar till sina äventyr genom försäljning av delikatesser.

Huvudkontor: Göteborg
Omsättning: 180 Mkr

KRANLYFT är exklusiv distributör av de världsledande minikranarna från Japanska Maeda. Distribution sker i Afrika, Europa, Mellanöstern samt Ryssland. Bolaget är även exklusiv distributör av kranar från Tyska Böcker i UK, Sverige och Norge.Huvudkontor: Malmö
Omsättning: 150 Mkr

TUNGA LYFT är experter på lyft samt tunggodsförflyttningar och ledande inom sin nisch i Sverige. Bolaget lyfter allt från kassaskåp till broar och hela hus.


Huvudkontor:
Linköping
Omsättning: 230 Mkr

SWEDFARM är den ledande leverantören till svenska ägg- och slaktkycklingproducenter, och levererar bland annat inredning till kycklingstallar.
Huvudkontor:
Varberg
Omsättning: 100 Mkr

TEODOLITEN är en ledande aktör inom mätteknik i Sverige. Teodoliten levererar tjänster inom mätteknik, byggledning och kontrollansvar.

Huvudkontor: Östersund
Omsättning: 160 Mkr

SCHALINS RINGAR har i 70 års tid förgyllt Sverige, bolaget är Nordens största producent av ädelmetallringar, såsom vigselringar och alliansringar.

 

Huvudkontor: Lund 
Omsättning: 100 Mkr

JACOB LINDH är en av de ledande leverantörerna av hallbyggnader med stålstomme, såsom ridhus, lager- och industrilokaler samt stallar till lantbruk.

 

Huvudkontor: Enköping
Omsättning:
 27 Mkr

IMS MASKINTEKNIK utför i första hand legotillverkning av prototyper för industrin, samt små serier inom området skärande bearbetning, grovplåtslageri, montering och svetsning. IMS gillar att hantera större bitar som kräver lyft.

Huvudkontor: Tidaholm
Omsättning: 100 Mkr

PV Systems levererar kundanpassade systemlösningar med hög teknisk nivå inom automation. Kunderna finns både inom industri- och fordonssektorn. 

 

Huvudkontor: Malmö
Omsättning: 92 Mkr

TK LOGISTIK är en oberoende transportpartner, baserad i Stockholm, Göteborg och Malmö. TK Logistik erbjuder flexibla, skräddarsydda och prisvärda logistiklösningar.


Huvudkontor: Örnsköldsvik
Omsättning: 45 Mkr

GULLÄNGETS MEKANISKA VERKSTAD tillverkar tung och medeltung utrustning till vattenkraftindustrin och övrig industri, samt utför kvalificerade renoveringar av komponenter inom cellulosa-, sågverks-, skogs-, gruv-, stål- och vattenkraftsindustrin.

Huvudkontor: Holmsund/Umeå 
Omsättning: 28 Mkr

ILOCISTICS erbjuder specialisttjänster inom frakt, lagring, montering och distribution med bas i Umeå och en marknadstäckning som sträcker sig över hela världen.

 

Huvudkontor: Åsele
Omsättning: 35 Mkr

ÅMV PRODUCTION är en legotillverkare av större plåtarbeten och stålkonstruktioner, såsom stansning, vattenskärning, bockning, nibbling, svetsning, nitning, blästring, våtlackering, pulverlackering, montering och reparationsarbeten. ÅMV utför alla på marknaden förekommande plåtarbeten med en modern maskinpark.

 

Huvudkontor: Skellefteå
Omsättning: 35 Mkr

SCANDINAVIAN TERRAIN VEHICLES tillverkar nya bandvagnar TL6, uppgraderar BV206, hyr ut Bv 206 samt bygger påbyggnader såsom fasta flak, kranar, vinschar och lastväxlare. STV har kunder över hela världen.

Huvudkontor: Skellefteå
Omsättning: 85 Mkr

BERCO utvecklar och tillverkar skåp till tunga och lätta fordon. Skåpen anpassas även för frys- och kyltransporter och transport av farligt gods. Berco är även legotillverkare för limmade sandwichelement.