Storskogen Industrier

Storskogen Industrier är en växande industri- och logistikkoncern som förvärvar och utvecklar små och mellanstora industri- och logistikföretag. Vi fokuserar på bolag med sin huvudverksamhet i Sverige, men har kunder och samarbetspartners i många delar av världen. Storskogen Industrier består idag av åtta bolag; Berco Produktion, Scandinavian Terrain Vehicles, ÅMV Production, Innovative Logistics, IMS Maskinteknik, Gullängets Mekaniska, TK Logistik och PV Systems. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder genomgående kvalitativa och innovativa lösningar till konkurrenskraftiga priser, inom de områden vi verkar.   

BERCO utvecklar och tillverkar skåp till tunga och lätta fordon. Skåpen kan anpassas för frys- och kyltransporter och transport av farligt gods. Berco är även legotillverkare för limmade sandwichelement.

ÅMV PRODUCTION är en legotillverkare av större plåtarbeten och stålkonstruktioner. ÅMV utför alla på marknaden förekommande plåtarbeten med en modern maskinpark.

SVANDINAVIAN TERRAIN VEHICLES tillverkar nya bandvagnar TL6, uppgraderar BV206, hyr ut Bv 206 samt bygger påbyggnader såsom fasta flak, kranar, vinschar och lastväxlare.

IMS MASKINTEKNIK utför i första hand legotillverkning av prototyper för industrin samt små serier inom området skärande bearbetning, grovplåtslageri, montering och svetsning.

ILOCISTICS erbjuder specialisttjänster inom frakt, lagring, montering och distribution med bas i Umeå och en marknadstäckning som sträcker sig dit våra kunder tar oss.

GULLÄNGETS MEKANISKA VERKSTAD tillverkar tung och medeltung utrustning till vattenkraftindustrin och övrig industri, samt utför kvalificerade renoveringar av komponenter inom cellulosa-, sågverks-, skogs-, gruv-, stål- och vattenkraftsindustrin.

TK LOGISTIK är en oberoende transportpartner, baserad i Stockholm, Göteborg och Malmö. TK Logistik erbjuder flexibla, skräddarsydda och prisvärda logistiklösningar.

PV SYSTEMS är ett teknikföretag som tillhandahåller automation, fixturer, verktyg, prototyper och alla former av kompetenslego. Bolaget besitter stor erfarenhet och kompetens, snabba beslutsvägar och mycket skickliga produktionsresurser.

Storskogen Utveckling

Storskogen Utveckling startades 2014 och har samma förvärvskriterier som Storskogen Industrier, men investerar utanför industri- och logistiksektorn. 

Storskogen Utveckling är en långsiktig ägarpartner som vidareutvecklar sina verksamheter med målsättningen att etablera en stabil omsättnings- och vinsttillväxt över tid.

Vi tycker om företag med en tydlig nisch och position i värdekedjan. Det kan ha uppnåtts med ett eget varumärke eller egna produkter alternativt genom ett väldefinierat och specialiserat tjänsteerbjudande.

Ringproducenten Schalins Ringar förvärvades i september 2014, Tunga Lyft i september 2015, Jacob Lindh i oktober 2015, Delikatesskungen i november 2015, Kranlyft i april 2016 och Swedfarm i november 2016.

SCHALINS RINGAR är nordens ledande producent av ädelmetallringar

TUNGA LYFT är experter på lyft och ledande inom sin nisch i Sverige. Bolaget lyfter allt från kassaskåp till broar och hela hus

JACOB LINDH är en av de ledande leverantörerna av hallbyggnader med stålstomme

DELIKATESSKUNGEN ger föreningar och skolklasser möjlighet att tjäna pengar till sina äventyr genom försäljning av delikatesser

SWEDFARM är den ledande levarantören till Svenska ägg- och slaktkyckling-producenter