Logotype

Storskogens dotterbolag Båstadgruppen förvärvar Matterhorn Sverige

2022-04-12
Transactions, Trade

Storskogens dotterbolag Båstadgruppen AB (”Båstadgruppen”) har förvärvat samtliga aktier i Matterhorn Sverige AB (”Matterhorn”). Bolaget säljer ytterkläder under det egna varumärket Matterhorn, främst till yrkessektorn, och rapporterade en omsättning på 47 MSEK och en EBITA om 11 MSEK för räkenskapsåret 2020/2021 som avslutades i juni 2021.

Bolaget har sedan 1997 sålt tidlösa ytterplagg anpassade för arbete och fritid. Varumärket Matterhorn har fått sitt namn efter bergstoppen med samma namn som ligger mellan Schweiz och Italien, känd för sin unika siluett och rena linjer. Matterhorn säljer främst till yrkessektorn och kläderna är anpassade för att med färg och tryck skapa den identitet som kunden vill representera.

Bolaget är ett tilläggsförvärv till Båstadgruppen som blev en del av Storskogen 2019. Enligt vd Jonas Cedås kommer förvärvet ytterligare stärka Båstadgruppens position som en ledande leverantör till industri- och byggfackhandel.

”Vi ser att det finns utrymme för en stark, långsiktig och oberoende aktör på marknaden som kan leverera ett komplett erbjudande inom kläder, skor och handskar via återförsäljare på den nordiska marknaden. Den positionen vill vi fortsätta stärka och förvärvet av Matterhorn är en viktig del i att uppnå det”, säger Jonas Cedås.

Peter Bengtsson och Thomas Bengtsson, tidigare ägare av Matterhorn, kommer båda att fortsätta i sina roller i bolaget efter transaktionen, där Peter kommer att fortsätta under en övergångsperiod.

”Vi är övertygade om att Matterhorn kommer att fortsätta att utvecklas väl inom Båstadgruppen och bli ett viktigt komplement till det samlade erbjudandet under Båstadgruppens nuvarande expansiva fas. Vi ser framemot att vara kvar i bolaget för att utveckla Matterhorns erbjudande och samtidigt öka vår marknadstäckning via Båstadgruppens breda kundbas”, säger Peter Bengtsson och Thomas Bengtsson.

Matterhorn kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel och vertikalen Varumärken.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel
+46 70 598 06 19
christer.hansson@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
+46 73 305 59 55
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).