Logotype

Storskogen förvärvar Tysse

2022-03-09
Transactions, Industry

Storskogen har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Tysse Mekaniske Verksted AS (”Tysse”) via dotterbolaget Brenderup Group. Bolaget är en ledande tillverkare och leverantör av släpvagnar och båttrailers i Norge med en rapporterad omsättning på 241 MNOK för räkenskapsåret 2021.

Tysse har sedan 1972 tillverkat släpvagnar och båttrailers med fokus på kvalitet, användaregenskaper och produktutveckling och har idag uppnått en stark position inom området. Bolaget har cirka 65 anställda med produktionsanläggning och huvudkontor på Tyssebotnen på Osterøy, norr om Bergen.

Tysse är det första tilläggsförvärv som Brenderup Group gjort sedan företaget blev en del av Storskogen under juli 2021.  Enligt vd Stefan Petersén kommer förvärvet av Tysse att stärka Brenderup Groups position på den europeiska marknaden.

“Vi är väldigt glada att välkomna Tysse till Brenderup Group. Tysse har en fin portfölj av högkvalitativa produkter, ett starkt varumärke och en modern produktionsanläggning. Vi ser många spännande samverkansmöjligheter inom ramen för Brenderup Group.”, säger Stefan Petersén, vd för Brenderup Group.

Rune Tysse, ägare till Tysse i andra generationen, kommer att fortsätta i sin roll som teknisk chef i bolaget efter transaktionen

”Tysse är resultatet av något av ett industriellt äventyr som ägare, anställda och återförsäljare tillsammans har skapat genom hårt arbete under snart 60 år. Tysse-familjen är stolta över vad vi har fått vara med och skapa och för att bolaget ska fortsätta att kunna växa och expandera internationellt, har jag konkluderat att Tysse bör bli en del av ett större sammanhang. Med Storskogen och Brenderup får vi en ägare med god produkt- och produktionskunskap och som delar samma värderingar och målsättningar som Tysse. En tung industriell ägare ger oss de bästa förutsättningar för att vidareutveckla bolaget och säkra tillväxt och arbetstillfällen på Tyssebotnen för kommande generationer”, säger Rune Tysse.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Industri inom vertikalen Produkter som Fredrik Bergegård ansvarar för.

”Det är ett väldigt fint och anrikt bolag med en stark varumärkesposition och produktsortiment på den norska marknaden som kommer stärka Brenderup Groups position och lokala närvaro. Det ska bli enormt spännande att följa hur dessa båda bolag kommer att kunna stötta varandra i en fortsatt gemensam resa”, säger Fredrik Bergegård.

Förvärvet är villkorat av godkännande från konkurrensverket och förväntas vara genomfört i slutet av första kvartalet 2022.

Om Brenderup Group

Brenderup Group är en av Europas ledande leverantörer av släpvagnar och båttrailers med mer än 80 års erfarenhet inom utveckling och tillverkning. Företaget är även marknadsledande inom traileruthyrning. Totalt har Brenderup Group 380 anställda med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Wieleń, Polen samt en monteringsanläggning i Stigamo, söder om Jönköping.

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).