Logotype

Storskogen förvärvar Scandinavian Cosmetics Group

2022-03-25
Transactions, Trade

Storskogen har ingått avtal om att förvärva 96 procent aktierna i Scandinavian Cosmetics Group (”SCG”) från Accent Equity 2017 AB och minoritetsägare. SCG är en av de ledande aktörerna inom försäljning, marknadsföring och distribution av skönhetsprodukter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget rapporterade en omsättning uppgående till 1 145 MSEK och en EBITA om 100 MSEK för räkenskapsåret 2021. Storskogen äger sedan tidigare bolag verksamma inom distribution av hår- och skönhetsprodukter i Norge, Sverige och Schweiz.

SCG har anor från 1927 och representerar idag mer än 80 varumärken i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Genom lokal kundkännedom och lång erfarenhet på den nordiska marknaden innehar SCG en nyckelroll i värdekedjan för exklusiva och semi-selektiva varumärken. Bolaget erbjuder varumärkesägarna strategier för marknadsetablering, marknadsföring och en effektiv varumärkesuppbyggnad anpassad för de lokala marknaderna. SCG har sitt nordiska lager och huvudkontor i Malmö samt lokala kontor i Köpenhamn och Oslo med cirka 235 anställda. Bolagsgruppen leds av Joakim Johnsson som kommer att fortsätta i sin roll som vd för gruppen efter transaktionen.

”Vi kommer stärkta ur den senaste tvåårsperioden med goda resultat och ett lyckat arbete med att skapa ett Scandinavian Cosmetics med skandinaviska funktioner, logistikcenter och gemensam IT-plattform. Storskogen är en långsiktig ägare som kommer ge oss möjlighet att förstärka vår position som ledande aktör på den nordiska skönhetsmarknaden och vi ser mycket fram emot vår fortsatta resa tillsammans med Storskogen”, säger Joakim Johnsson.

SCG kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel inom vertikalen Distributörer, som Christer Hansson, EVP och affärsområdesansvarig på Storskogen, ansvarar för.

“Vi är väldigt glada över att välkomna Scandinavian Cosmetics Group till Storskogen. SCG är en imponerande företagsgrupp som genom gedigen erfarenhet av distribution och marknadsföring av skönhetsprodukter i Norden har skapat en tydlig marknadsposition. Vi har en stark tro på att bolaget kommer fortsätta verka som en avgörande partner för både varumärkesägare och återförsäljare. Det ska bli spännande att vara en del av bolagets utvecklingsresa där vi ser stora möjligheter att fortsätta växa bolaget tillsammans med ledningen och de anställda”, säger Christer Hansson.

Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta konkurrensverk och förväntas vara genomfört under andra kvartalet 2022.

Mer om Scandinavian Cosmetics Group

Scandinavian Cosmetics är ett av de ledande företagen inom försäljning, marknadsföring och distribution av välkända varumärken inom den skandinaviska skönhetsindustrin. Vi är ett företag som värdesätter långa relationer, och många av våra varumärken har vi arbetat med i decennier och byggt en stark bas i Skandinavien. I dag har vi glädjen att representera mer än 80 varumärken inom hudvård, hårvård, make-up och doft på den skandinaviska marknaden, och ser en ökad tillväxt i vår portfölj. Scandinavian Cosmetics Group har sitt huvudkontor och skandinaviska lager i Malmö men har även organisation och kontor i Oslo och Köpenhamn.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel
+46 70 598 06 19
christer.hansson@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
+46 73 305 59 55
michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 31 december 2021 bestod Storskogen av 105 affärsenheter med sammanlagt cirka 9 000 anställda och en årsomsättning på över 23 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).