Logotype

Storskogen förvärvar Hudikhus

2022-02-09
Transactions, Trade

Storskogen har förvärvat 70 procent av aktierna i Hudikhus, en svensk hustillverkare som designar och säljer prefabricerade trähus med fokus på fritidshus. Bolaget rapporterade en omsättning på cirka 125 MSEK och en EBIT på cirka 28 MSEK för räkenskapsåret 2021.

Hudikhus har sitt huvudkontor i Hudiksvall samt säljkontor i Stockholm och Göteborg med sammantaget 25 anställda främst inom design, produktutveckling och försäljning.

Hudikhus grundades 1961 och har sedan 1980 drivits och ägts av Anders Eriksson med familj. Bolaget drivs idag av andragenerationens delägare Malin Hagberg, vd, och Tobias Sonerud, säljansvarig, som kommer att fortsätta leda bolaget efter transaktionen.

”Vi är stolta över vårt Hudikhus, ett familjeföretag med lång erfarenhet, värdefull kunskap och personligt engagemang. Sedan starten 1961 har vi tillsammans med våra fantastiska kunder och medarbetare uppfyllt tusentals husdrömmar över hela landet. Vi är nu glada över att få in Storskogen som partner och att tillsammans fortsätta resan och ta bolaget till nästa nivå”, säger Malin Hagberg, vd på Hudikhus.

Hudikhus kommer att ingå i Storskogens vertikal Producenter, som är en del av affärsområdet Handel.

”Vi är glada över att Hudikhus har valt att bli en del av Storskogen. Bolaget har en stark position och erbjuder högkvalitativa produkter baserat på erfarenhet och kunskap från flera generationer tillbaka och är därför ett attraktivt komplement till vår nuvarande portfölj. Jag ser fram emot att stötta bolagets fortsatta utveckling framöver tillsammans med Malin, Tobias och övriga medarbetare”, säger Jacob Sandström, Investment Director Storskogen.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel
E-post: christer.hansson@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).