Logotype

Storskogen förvärvar Dansforum i Göteborg

2022-01-13
Transactions, Services

Storskogen har förvärvat majoriteten av aktierna i Dansforum i Göteborg AB genom dotterbolaget Newton Kompetensutveckling. Genom förvärvet kommer Storskogen bredda portföljen av bolag som har fokus mot yrkesutbildningar, som för närvarande består av Newton, SIH, MoA, OLU, Veldi och Cuben.

Dansforum i Göteborg AB bedriver Nordens största dansskola med högkvalitativa, kommersiella danskurser och en 3-årig yrkesutbildning. Utbildningen Performing Arts School är en norra Europas ledande utbildningar inom sång, dans och teater samt musikalutbildning. Dansforum bildades 1977 av Enzo Galione och Ran Hamilton, och rapporterade under 2020 en omsättning på 21 miljoner kronor med en EBITA på 7 miljoner kronor.

Företaget förvärvas av Newton Kompetensutveckling, och kommer drivas vidare under sitt eget varumärke. Newtons vd, Johanna Belsing, kommenterar förvärvet:

“Vi är otroligt imponerade och ödmjuka över vad Enzo och Ran har lyckats åstadkomma och bedriften att bygga upp ett så pass välkänt varumärke ska inte underskattas. Jag gläds vidare över att möjligheten att bidra med vår kompetens inom yrkesutbildningar för Dansforums verksamhet.”

Enzo Galione, som är strategisk rådgivare på Dansforum, och Ran Hamilton, konstnärlig ledare, kommer att fortsätta i sina nuvarande roller.

”Det känns fantastiskt att vi hittat en sådan långsiktig ägare i Newton. Vi har nu säkrat både finansiellt och operativt stöd från Newton och Storskogen, vilket är väldigt fördelaktigt när vi nu planerar att utöka vårt erbjudande”, säger Ran Hamilton.

Företaget kommer bli en del av Storskogens affärsområde Tjänster, inom vertikalen Kompetens & HR, för vilken Lina Falk Jiménez är ansvarig för.

“Det känns fantastiskt att addera ett så pass högkvalitativt varumärke till vår portfölj. Ett bolag inom en intressant nisch, som därtill är väldigt välskött och lönsamt. Bolaget innehar också nya och fräscha lokaler i Göteborg. Vi ser mycket fram mot vad Dansforum kan åstadkomma”, säger Lina Falk Jiménez.

Genom förvärvet kommer Storskogen bredda portföljen av bolag som har fokus mot yrkesutbildningar, som för närvarande består av Newton, SIH, MoA, OLU, Veldi och Cuben.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Ahlgren, EVP Storskogen Tjänster
Telefon: +46 70 640 25 68
E-post: peter.ahlgren@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).