Logotype

Storskogen tror på hållbart resande och förvärvar Ecochange

2021-06-10
Transactions, Trade

Stockholm den 4:e juni 2021 – Storskogen har förvärvat Ecochange, en marknadsledande leverantör av förmånscyklar med kunder inom både privat och statlig verksamhet.

Ecochange AB, tidigare LAN Assistans Sweden AB, ligger i Norrköping och har sina rötter i utrullningen av hem PC på 90-talet via löneavdrag och förmånsbeskattning. Företaget har de senaste åren skiftat till att använda sin expertis kring förmånsregler för att kunna erbjuda förmånscyklar till anställda inom verksamheter som både vill förbättra miljön och anställdas hälsa. Ecochanges starka och långsiktiga relationer med leverantörer gör att kunder erbjuds cyklar och elcyklar till en låg kostnad.

De tidigare huvudägarna Torgny Nilsson och Attila Földhazi fortsätter att vara aktiva i företagets ledning efter förvärvet och Attila Földhazi stannar kvar som vd.

”Med Storskogen i ryggen kommer vi nu kunna utveckla den fulla potentialen av vår affärsidé och kunna leverera våra personalförmånslösningar både inom Sverige och utomlands,” säger Attila Földhazi, vd i Ecochange.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel och segmentschef Erika Butterworth blir ny styrelseordförande i Ecochange.

”Ecochange driver aktivt utvecklingen framåt mot ett mer hållbart samhälle samtidigt som de har skapat en lönsam affär för både kunder och ägare. Det känns fantastiskt att Storskogen kan få bli del av den spännande resan och stötta på alla sätt vi kan”, säger Erika Butterworth, segmentschef på Storskogen.

Förvärvet är Storskogens 33:e under 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erika Butterworth, segmentschef affärsområde Handel
Telefon: +46 70 171 4755
E-post: erika.butterworth@storskogen.com.

 

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda samt en om sättning på närmare tio miljarder kronor.