Logotype

Storskogen och Artum går samman i DACH

2021-07-01
Transactions

Zürich, Schweiz, 29 juni 2021 - Storskogen och Artum, det ledande schweiziska industriella holdingbolaget, kommer att gå samman och ytterligare stärka förutsättningarna för att förvärva och vara den bästa långsiktiga ägaren av små och medelstora företag i framförallt Tyskland och Schweiz.

Artum AG, med huvudkontor i Zürich, har en portfölj med 15 operativa företag och 490 anställda uppdelade i åtta affärsenheter med en omsättning på 179 miljoner CHF år 2020, motsvarande cirka 1650 miljoner SEK. De flesta av företagen är aktiva inom industri. Artum, grundat 2011, drivs av ett team på nio anställda och leds av grundarna Roger Kollbrunner och Thomas Werner. Artum blir en del av Storskogen-koncernen som ett dotterbolag till Storskogen Schweiz AG och efter transaktionen kommer hela Artum-teamet stanna kvar som en del av Storskogen.

Storskogens medgrundare och vd Daniel Kaplan, anser att tillskottet av Artum och dess ledningsgrupp passar väl utifrån bolagens delade värdegrund och syn kring långsiktigt ägande. ”Jag är mycket glad för att välkomna Artum-teamet och dess grupp av bolag till Storskogen. Att Artums erfarna ledningsgrupp ansluter till Storskogen kommer att ge en väsentlig effekt på vår verksamhet i DACH-regionen framöver – både i vår förmåga att växa och för att uppfylla vår vision att vara den bästa ägaren av små och medelstora företag,” säger Daniel Kaplan, vd på Storskogen.

Mikael Neglén, chef för DACH-regionen för Storskogen, ser affären som en milstolpe för Storskogen. ”Med tillskottet av det välansedda teamet på Artum så har Storskogen i ett steg blivit en av de viktigaste investerarna i små och medelstora bolag i DACH-regionen och jag ser positivt på framtiden,” säger Mikael Neglén.

Thomas Werner och Roger Kollbrunner, medgrundare av Artum, menar att likheterna med Storskogen med fokus på att vara långsiktiga entreprenöriella ägare, var en viktig drivkraft i beslutet att gå samman med Storskogen. ”Vi är glada över att bli en del av Storskogen-familjen och vi ser föreningen med Storskogen som ett naturligt nästa steg i Artums utveckling. Att tillhöra Storskogen ger oss tillgång till både ytterligare kapital och industriell kunskap, vilket gör det möjligt för oss att ytterligare växa och stödja våra företag ”. Walter Lüthi, styrelseordförande för Artum tillägger vidare; ”Med Storskogen hittade vi en partner som gör det möjligt för oss att fortsätta vår strategi för långsiktig entreprenörsutveckling”.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Kaplan, vd och medgrundare
E-post: daniel.kaplan@storskogen.com

För mediaförfrågningar vänligen kontakta:
Michael Metzler, Pressansvarig
E-post: michael.metzler@storskogen.com

 

Om Artum
Artum AG är en privatägd schweizisk industrikoncern. Till skillnad från riskkapitalbolag har Artum ingen avsikt att sälja vidare de företag de investerat i. Strategin har ett mycket långsiktigt fokus med målet att omvandla medelstora företag med kompletterande utvecklingspotential till stabila och lönsamma internationella industrigrupper. Sedan 2011 har Artum-teamet framgångsrikt utvecklat 15 företag till åtta industrigrupper.

Om Storskogen
Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på cirka tio miljarder kronor.