Logotype

Storskogen förvärvar Roleff – första förvärvet i Tyskland

2021-07-07
Transactions, Industry

Altbach 28 juni 2021 - Storskogen har förvärvat en majoritet av aktierna i Roleff GmbH & Co. KG med säte i tyska Altbach, i Baden-Würtemberg. Bolaget är specialiserat på industriella underhållstjänster, mekanisk bearbetning av stål och automatiseringslösningar. Företaget sysselsätter cirka 140 personer på två platser i Stuttgart-området.

För att säkra sin fortsatta tillväxt och vidareutveckling i en pågående generationsövergång av Roleff startade ägaren och vd Günther Wagner en strukturerad process för att hitta rätt partner att ta över ägandet av Roleff.
”Företaget är nu perfekt positionerat för att fortsätta sin framgångsrika väg framåt och jag är glad över att ha hittat Storskogen som en stark ny långsiktig ägare för Roleff och jag ser nu fram emot att utveckla företaget vidare tillsammans med Storskogen, ” säger Günther Wagner som kommer att stanna kvar i bolaget i en delad vd-roll tillsammans med Klaus Wurster.

Lars Nottehed, vd för Storskogen Tyskland, ser förvärvet av Roleff som en milstolpe för Storskogen eftersom det är Storskogens första direktförvärv i Tyskland.
”Jag är imponerad av Günther Wagner och hans team och hur de har byggt upp en stabil verksamhet i ett konkurrensutsatt område, inte minst demonstrerade Roleff sin förmåga under 2020 trots svårigheterna till följd av coronapandemin. Vi ser nu fram emot att arbeta med hela Roleff-teamet och välkomnar dem varmt till Storskogenfamiljen. Vi är fast beslutna att bygga en stark närvaro i Tyskland såväl som i hela DACH-regionen och utvärderar nya möjligheter kontinuerligt. ” säger Lars Nottehed, vd, Storskogen Tyskland.

För mediaförfrågningar, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Tel: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com
www.storskogen.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Storskogen:

Lars Nottehed, vd, Storskogen Deutschland GmbH
Tel: +49 172 1810 911
E-post: lars.nottehed@storskogen.com
www.storskogen.com

Roleff:

Günther Wagner, vd, Roleff GmbH & Co. KG
Tel: +49 172 6313 727
E-mail: wagner@roleff.com
www.roleff.com

Om Roleff
Roleff grundades 1948 och har byggt upp ett renommé som en pålitlig och lyhörd fullsortimentleverantör av industriellt underhåll och mekanik. Det omfattande utbudet av tjänster som erbjuds sträcker sig från underhåll, inspektion och reparation av maskiner och tekniska produktionssystem till reparation av komponenter och genomförande av stålkonstruktionsprojekt. Dotterbolaget SO-CON Leit- und Steuerungstechnik GmbH avslutar portföljen med kundspecifika automatiseringslösningar.

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.