Logotype

Storskogen förvärvar Örnsbergs El & Data

2021-01-12
Transactions, Services

Storskogen har den 8 januari förvärvat majoriteten av aktierna i Örnsbergs El, Tele & Data AB. Örnsbergs är ett elteknik- och databaserat servicebolag med en omsättning på cirka 60 miljoner kronor.

Örnsbergs grundades 1989 och är specialiserat på el-service och teknisk fastighetsdrift, building management system, BMS. Inom ramen för affärsområdet teknisk fastighetsdrift ansvarar bolaget för övervakning av ett fastighetsbestånd på över 600 fastigheter och säkerställer att övervakningskameror, larm, hissar och annan hårdvara fungerar dygnet runt. Bolaget har sitt verksamhetsområde i Stockholm och leds av vd Mikael Partin.

”Detta markerar ett nytt kapitel för bolaget, och vi ser mycket positivt på att fortsätta utveckla bolaget och ta vara på de möjligheter som finns på marknaden tillsammans med Storskogen”, säger vd Mikael Partin och får medhåll av affärutvecklingschef Fredrik Anagrius.

Förvärvet av Örnsbergs är Storskogens andra förvärv för året och bolaget kommer att ingå i segmentet Installation inom affärsområdet Tjänster, där Thomas Larsson är segmentschef.

”Det känns fantastiskt kul att få presentera Örnsberg som vårt senaste tillskott. Bolaget är välskött, ledningen är framåtlutad och kundreferenserna är mycket goda. Bolaget är väl positionerat på marknaden med ett starkt erbjudande inom BMS och sakernas internet, IoT”, säger Thomas Larsson, segmentschef på Storskogen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thomas Larsson, 070 425 85 55, thomas.larsson@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av 59 affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.