Logotype

Storskogen förvärvar Newton – utbildningsföretag och yrkeshögskola

2021-06-28
Transactions, Services

Stockholm, 18 juni 2021 – Storskogen har förvärvat samtliga aktier i Newton Kompetensutveckling AB. Newton är ett utbildningsföretag och en yrkeshögskola inom sektorerna fastighet, bygg, it, ekonomi och kommunikation med en omsättning på cirka 65 miljoner kronor.

Utbildningsföretaget Newton startades 1993 och driver yrkeshögskoleverksamhet sedan 2007. Bolaget är aktivt på den svenska marknaden med verksamheter i Stockholm, Malmö och Göteborg, med cirka 1200 studerande inskrivna. Bolaget leds idag av grundaren Anders Carlson som kommer stanna kvar i sin roll som vd. 

”Vi är väldigt stolta och glada över att få Storskogen som ny och stark ägare. Vi delar samma värdegrunder varav långsiktighet är en av de viktigaste ledstjärnorna i Storskogens syn på verksamhetsutveckling. Newton får genom denna transaktion också en sund och finansiellt stark ägare och vi ser mycket fram emot att få fortsätta att driva och utveckla Newton i samma positiva anda som tiden fram till nu” säger Anders Carlson, vd på Newton Kompetensutveckling. 

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde tjänster inom segmentet HR och kompetens, som Lina Falk Jimenez ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Newton Kompetensutveckling. Det är ett välskött bolag och vi ser fram emot att jobba tillsammans med bolaget framöver för att fortsatt kunna bemöta vuxnas utvecklingsbehov i livet samt att ytterligare styrka bolagens ställning inom vuxenutbildningar i Sverige” säger Lina Falk Jimenez

Förvärvet är Storskogens 34:e under 2021.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Mail: michael.metzler@storskogen.com 

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.