Logotype

Storskogen förvärvar grossisten Jofrab TWS

2021-06-07
Transactions, Trade

Stockholm den 1 juni 2021 - Storskogen har förvärvat Jofrab TWS, en marknadsledande grossist till sportfackhandeln inom cykel, moped och elcykel med 50.000 artiklar i sortimentet.

Jofrab TWS AB i Tranås grundades för 40 år sedan och omsätter idag cirka 220 miljoner kronor. Företaget är leverantör till de flesta av Sveriges återförsäljare inom sina produktområden, med exklusiva agenturer som Peugeot, Rieju, SYM, BBB, CST och Maxxis. De senaste åren har tillväxttakten ökat inom alla segment.

De tidigare huvudägarna Henrik Ekstrand och Frederik Rudbäck sitter kvar i bolagets styrelse och Frederik Rudbäck kommer även att fortsätta i sin roll som vd.

”Jag är mycket glad att vi fått Storskogen som ägare med allt vad det betyder för att behålla en beprövad strategi och långsiktigt ägande”, säger Frederik Rudbäck, vd i Jofrab TWS.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel och segmentschef Erika Butterworth blir ny styrelseordförande i Jofrab TWS.

”Jofrab TWS har långa fina relationer med både kunder och leverantörer och har både den kunskap och operationella kapacitet som krävs för att kunna fortsätta leverera på högsta nivå även i framtiden. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med på resan och utveckla både gamla och nya affärssegment”, säger Erika Butterworth, segmentschef på Storskogen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erika Butterworth, segmentschef affärsområde Handel
Telefon: +46 70 171 4755
E-post: erika.butterworth@storskogen.com.

 

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av ett 70-tal affärsenheter med en samlad omsättning på cirka 10 miljarder kronor.