Logotype

Storskogen förvärvar GD-Transport

2021-11-15
Transactions, Services

Storskogen har förvärvat GD-Transport via dotterbolaget Såg & Betong. GD-Transport förmedlar maskiner, maskinförare och olika yrkesarbetare till bygg och anläggningsbranschen. Bolaget hade en rapporterad omsättning på 33 miljoner kronor under 2020.

GD-transport är ett maskinförmedlingsföretag som drivs av Anders Lundqvist i andra generationen. Bolaget har sitt huvudkontor i Stenungsund och utför arbeten, stora som små, från Ystad till Gällivare.

Med förvärvet av GD-Transport kompletteras Såg & Betongs erbjudande med uthyrning och förmedling av entreprenadmaskiner och lastbilar. Bolagen kommer att verka under olika varumärken, men Urban Qvarfordt, vd på Såg & Betong, menar att det finns tydliga möjligheter för synergier på både kostnads- och intäktssidan.

”GD-Transport har ett mycket gott rykte på marknaden och vi är imponerade över verksamheten som Anders byggt upp. Vi är nu stolta över att äntligen kunna jobba under samma organisation”, säger Urban Qvarfordt.

GD-Transports vd Anders Lundqvist, som kommer att fortsätta att leda bolaget.

”Jag är väldigt glad och stolt över att få Såg & Betong och Storskogen som ny långsiktig ägare. Jag ser även fram emot att fortsätta göra det GD kan bäst men i ett nytt och större sammanhang.” säger Anders Lundqvist, vd på GD-Transport.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom vertikalen Entreprenad och Infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för.

”Vi är mycket imponerade över verksamheten som Anders driver och byggt upp och ser fram emot att tillsammans fortsätta att växa affären,” säger Niclas Rundlöf Bolin.

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på närmare 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).