Logotype

Storskogen förvärvar fem bolag från Ceder Capital

2021-08-11
Transactions, Services, Industry

Stockholm 11 augusti 2021 - Storskogen tecknade ett avtal den 5 juli med Ceder Capital och ett antal minoritetsägare om att förvärva majoriteten av aktierna i Adero, Buildercom, SoVent, Viametrics och Persson Innovation. Bolagen hade tillsammans en omsättning på cirka 900 miljoner kronor under 2020.

De fem bolagen som Storskogen tecknat avtal om att förvärva är för närvarande innehav i investeringsbolaget Ceder Capitals första fond. Samtliga bolag passar väl in bland den typer av företag som Storskogen förvärvar – lönsamma, stabila och välskötta bolag inom affärsområdena Tjänster, Handel och Industri.

Fyra av bolagen kommer att ingå i Storskogens största affärsområde Tjänster, som leds av Peter Ahlgren.
”Det är glädjande att förvärva så pass fina och välskötta bolag såsom Adero, Buildercom, SoVent och Viametrics. Bolagen har starka positioner på sina respektive marknader, långa och goda kundrelationer samt bevisade affärsmodeller. Vi ser fram emot att tillsammans med bolagen fortsätta utveckla deras lönsamma tillväxt.” säger Peter Ahlgren, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Tjänster.

Det femte bolaget, Persson Innovation, kommer att ingå i Storskogens affärsområde Industri som Fredrik Bergegård ansvarar för.
”Persson Innovation har en ledande position på marknaden för pappershandtag till förpackningsindustrin. Vi är väldigt glada att kunna bidra till minskat plastanvändande och en grönare planet genom att stötta bolaget i sin fortsatta tillväxt.” säger Fredrik Bergegård, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Industri.

Transaktionen förväntas vara slutförd i början av fjärde kvartalet 2021.

Om de förvärvade bolagen:

Adero är en leverantör av tekniska ventilationsinstallationstjänster i Stockholm och Uppsalaområdet. Bolaget har gedigen kompetens inom HVAC-installation med möjlighet att ta fullt projektansvar, inklusive planering, installation och service. Adero fokuserar på större och komplexa kommersiella och offentliga byggprojekt.

SoVent Group är verksamma inom marknaden för sotning och ventilationsservice. Företagsgruppen bildades 2018 när sex sotnings- och ventilationsbolag gick samman i en fusion och består idag av mer än 30 bolag. Drivkraften för sammanslagningen och den fortsatta konsolideringen var övertygelsen bland de lokala entreprenörerna om att gruppen med gemensamma insatser kan utveckla sitt tjänsteerbjudande, investera i digitala verktyg och öka servicenivån.

Buildercom är en leverantör av molnbaserade informationshanteringslösningar för fastighetsägare och byggbolag i Finland. Plattformen erbjuder tjänster för informationshantering, arkivering och hyresförvaltning som används under en fastighets hela livscykel, från byggfasen till underhåll och förvaltning av fastigheten.

Viametrics är en internationell leverantör av tjänster inom besöksräkning. Erbjudandet baseras på en kombination av hård- och mjukvara som förser fastighetsägare, återförsäljare och kommuner med trafikdata. Viametrics tjänster används i 50 länder och på fler än 15 000 platser.

Persson Innovation är en leverantör av bärhandtag och applikatormaskiner till förpackningsindustrin. Bolaget har en nästan 40-årig historik av utmärkta kvalifikationer och gör det möjligt för kunder att minska eller eliminera användningen av plast i förpackningsapplikationer.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Peter Ahlgren, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Tjänster
Telefon: +46 640 25 68
E-post: peter.ahlgren@storskogen.com

Fredrik Bergegård, EVP Storskogen och Affärsområdeschef Industri
Telefon: +46 70 357 60 25
E-post: fredrik.bergegard@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704 555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag med ledande positioner på sina respektive marknader. I slutet av första kvartalet 2021 bestod Storskogen av 70 affärsenheter med cirka 4600 anställda med en omsättning på närmare tio miljarder kronor.