Logotype

Storskogen förvärvar 2M2 Group

2021-12-08
Transactions, Trade

Storskogen har den 7 december 2021 ingått avtal om att förvärva 90,1% av aktierna i 2M2 Group. Bolaget är specialiserat på handel med produkter inom House & Garden-segmentet med ett antal egna varumärken. 2M2 rapporterade en omsättning på 147 miljoner kronor under 2020 med 13 miljoner kronor i EBIT. Förvärvet förväntas att genomföras i början av januari 2022.

2M2 Group har huvudkontor, showroom och lager i Båstad, Sverige. Bolaget erbjuder produkter inom bland annat trädgård och odling samt inredningsdesign genom de egna varumärkena Estwood och 2M2 Trend. Bolaget har två ytterligare varumärken 2M2 Fence, samt Fligo Floor som har ett produktutbud inom glasräcken respektive golvplattor med patenterat klicksystem. Bolaget har på senare år framgångsrikt lyckats expandera till nya marknader utanför Norden.

Carsten Johansen, vd för 2M2 kommer stanna kvar i sin roll efter förvärvet.

”Med Storskogen som nya ägare får vi precis den support vi behöver för att fortsätta växa både inom Norden men framför allt i Europa, bland annat genom vårt egenutvecklade sortiment för trädgård och odling där nordisk design med hållbarhets­fokus mottagits väldigt väl. Här kommer vi nu att kunna satsa och vidareutveckla ännu mer”, säger Carsten Johansen, vd, 2M2.

2M2 Group kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel, som Christer Hansson ansvarar för, och vertikalen Distributörer.

”Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva 2M2 Group. Bolaget har visat på stark tillväxt och lönsamhet de senaste åren och vi ser fram emot att tillsammans med Carsten, Peter, Caroline och resterande anställda att fortsätta utveckla bolaget”, säger Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef på Storskogen.

Filer

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef Handel
E-post: christer.hansson@storskogen.com

Michael Metzler, Pressansvarig
Telefon: +46 704-555 881
E-post: michael.metzler@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).