Logotype

Båstad-Gruppen förvärvar Top Swede

2021-03-11
Transactions, Trade

Båstad-Gruppen AB förvärvar Top Swede Konfektion AB av grundarna Jonas Sjölander och Teresa Hadzic och stärker därmed ytterligare sin position som en ledande leverantör till industri- och byggfackhandeln.

Top Swede Konfektion grundades 1998 i Göteborg av Jonas Sjölander och Teresa Hadzic och erbjuder en komplett portfölj av yrkes- och profilkläder, yrkesskor, skyddshandskar och glasögon samt andra accessoarer inom skyddskläder. Top Swede Konfektion bedriver egen design av kläder inom PPE-segmentet och säljer primärt under sitt eget varumärke. Jonas Sjölander och Teresa Hadzic kommer bägge att fortsätta i sina operativa roller inom Top Swede Konfektion.

”Vi är övertygade om att Top Swede kommer att fortsätta att utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till det samlade erbjudande under företagets nuvarande expansiva fas”, säger Jonas Sjölander, en av grundarna av Top Swede. 

Top Swedes sortiment och varumärke har utvecklats mycket positivt under de senaste åren. Tillsammans med de befintliga varumärkena South West och Smila, innebär förvärvet av Top Swede att Båstad-Gruppen nu blir en än mer komplett leverantör av yrkes- och profilkläder. 

”Vi är oerhört glada över att Top Swede blir en del av oss. Förvärvet är helt i linje med vår strategi att bli en komplett leverantör inom kläder, skor och handskar till yrkessektorn” säger Jonas Cedås, vd för Båstad-Gruppen. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Cedås, vd Båstad-Gruppen, +46 (0) 70-968 74 26, jonas.cedas@bastadgruppen.se

Christer Hansson, styrelseordförande Båstad-Gruppen och affärsområdesansvarig Handel på Storskogen, + 46 (0) 70-598 06 19, christer@storskogen.com

Om Top Swede Konfektion

Top Swede Konfektion grundades 1998 och erbjuder en komplett portfölj av tunga och lätta yrkes- och profilkläder, yrkesskor, skyddshandskar och glasögon samt andra accessoarer inom skyddskläder. Top Swede Konfektion bedriver egen design av kläder inom PPE-segmentet. Bolaget är baserat i Göteborg i Sverige.

Om Båstad-Gruppen

Båstad-Gruppens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till år 1907 när bolaget började tillverka spikade trätofflor. Mycket har hänt sedan dessa och idag är Båstad-Gruppen en av Nordens ledande leverantörer av arbetskläder, skydds- och yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Europa.